Η χαρουπιά είναι δέντρο γνωστό από την αρχαιότητα. Από την αρχαιοελληνική ονομασία του χαρουπιού –κεράτιον– προέρχεται και η λέξη καράτι, γιατί o σπόρος των λοβών του χαρουπιού, λόγω του σταθερού βάρους του, ορίστηκε ως μονάδα μέτρησης για τον χρυσό και τους πολύτιμους λίθους. Το χαρούπι, χαρακτηριστικό της ελληνικής διατροφής, την περίοδο της γερμανικής κατοχής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση του πληθυσμού. Έκτοτε έπεσε στην αφάνεια, ίσως γιατί κανείς δεν ήθελε να θυμάται εκείνα τα δύσκολα χρόνια.

Οι καιροί όμως αλλάζουν κι έτσι το χαρούπι επέστρεψε δυναμικά, με εύσημα superfood, λόγω της υψηλής θρεπτικής του αξίας, συμμετέχοντας ως άλευρο σε αρτοσκευάσματα και πρωταγωνιστώντας σε πολλές ακόμα παρασκευές χάρη στην εντυπωσιακή του ικανότητα να μεταμορφώνεται, όπως άλλωστε θα δείτε και στα προϊόντα που ακολουθούν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ethnos.gr