Αφεντικό εταιρίας 18 δισ. δολαρίων ψάχνει μόλις δύο χαρακτηριστικά στους υπαλλήλους

Julie Sweet τη λένε και είναι γενική διευθύντρια του κολοσσού North America for Accenture από το 2015, φτάνοντας πέρυσι την εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων να συγκεντρώσει έσοδα 18 δισ. δολαρίων

Η Sweet έχει περάσει από διευθυντικές θέσεις σε πολλές και σημαντικές εταιρίες, εκείνη συνεχίζει ωστόσο να θεωρεί τον εαυτό της «μαθήτρια των προσλήψεων».

 

Η διευθύνουσα σύμβουλος μίλησε πρόσφατα στους «New York Times» για τον τρόπο που προσλαμβάνει τους υπαλλήλους της, καθώς προσπαθεί να το κάνει προσωπικά ακόμα και για τις πιο χαμηλόβαθμες θέσεις. Αυτό που αναζητεί εξάλλου στους υποψήφιους είναι μόλις δύο χαρακτηριστικά!

«Το πρώτο είναι η περιέργεια, η νέα κανονικότητα είναι η συνεχής μάθηση και εμείς αναζητούμε ανθρώπους που επιδεικνύουν πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα, εμφανίζοντας γνήσια περιέργεια».

Όσο για το δεύτερο στοιχείο, αυτό είναι οι ηγετικές ικανότητες: «Δεν με νοιάζει για ποια θέση μιλάμε, υπάρχει η ίδια ανάγκη για καθαρές κουβέντες όταν δουλεύεις με πελάτες. Πρέπει να έχεις το κουράγιο να μεταφέρεις δύσκολα μηνύματα», λέει χαρακτηριστικά, «ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι πελάτες μού λένε συνεχώς ‘‘το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να μου πεις αυτό που πρέπει να ακούσω, όχι αυτό που θέλω να ακούσω’’»…

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ