Συνάντηση στο Δημαρχείο Μεσσήνης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Συνάντηση στο Δημαρχείο Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε με στελέχη της εταιρίας Ι. Κουγιανός και Συνεργάτες Ε.Ε. , η οποία είναι η ανάδοχος εταιρία για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δ. Μεσσήνης (ΣΒΑΚ), και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης, με την αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, Γεωργία Παναγοπούλου.

Στην ανάδοχο εταιρία χορηγήθηκαν στοιχεία, μελέτες και σχέδια για την απόκτηση μιας αρχικής εικόνας της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου, δίνοντας έμφαση στις σημαντικές αλλαγές στην πόλη της Μεσσήνης, ύστερα από την αστική ανάπλαση του Κέντρου και τον σχεδιασμό που έγινε με την υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο: «Ανοιχτό κέντρο εμπορίου Μεσσήνης» στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Στόχος είναι μέσα από την εκπόνηση του ΣΒΑΚ και ύστερα από ανοιχτή διαβούλευση με τους δημότες, να καθοριστούν οι στόχοι και ο σχεδιασμός για την βιώσιμη ανάπτυξη και κινητικότητα στο Δήμο Μεσσήνης.   Ως περίοδος σχεδιασμού του ΣΒΑΚ του Δήμου Μεσσήνης ορίστηκαν τα 10 έτη, ενώ τους προσεχείς μήνες θα γίνει ανοιχτό κάλεσμα στους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στην διαμόρφωση των προτάσεων που θα ενταχθούν στο ΣΒΑΚ.

πηγή

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ