Ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς της γενιάς του, προχώρησε σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη. Ο Samuel Jackson μίλησε πρώτη φορά για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, την οποία ξεπέρασε.

Ο 70χρονος μίλησε στο «The Hollywood Reporter» για τον εθισμό του σε κρακ στη δεκαετία του 1980 και του 1990. «Όλη την ώρα έκανα χρήση. Είχα καλή φήμη. Ήμουν συνεπής και εξαιρετικός. Ωστόσο υπήρχε κάτι που με κρατούσε από το να προχωρήσω», αναφέρει.

Στις αρχές του ’90 ήταν ο αντικαταστάτης στο Broadway  για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «The Piano Lesson». Ο ίδιος εξομολογείται: «Έπρεπε να κάθομαι κάθε βράδυ στα παρασκήνια και να ακούω τον πρωταγωνιστή Charles Dutton να ερμηνεύει. Καθόμουν εκεί και κάπνιζα κρακ, όσο άκουγα την παράσταση. Με τρέλαινε που τον άκουγα! Έλεγε τις ατάκες και εγώ έλεγα “Δεν είναι σωστό”».

View this post on Instagram

120 movies. $13 billion at the box office: How Samuel L. Jackson became Hollywood’s most bankable star. The box office king and Trump golf antagonist (“I’ve been reported to Twitter a lot”) beat crack addiction to build a film career unrivaled in modern stardom. Plus, the 70-year-old ‘Glass’ actor aims to work well into his 80s — if Marvel and the rest of Hollywood can afford him: “I’m a gunslinger now.” Link in profile. Photo: @brianbowensmith

A post shared by Hollywood Reporter (@hollywoodreporter) on

Ο Jackson παραδέχτηκε πως μπήκε σε κλινική απεξάρτησης, όταν η σύζυγός του LaTanya Richardson Jackson και η κόρη του, τον βρήκαν αναίσθητο στην κουζίνα. «Φτιαχνόμουν από τα 15 ή τα 16 μου και ήμουν υπερβολικά κουρασμένος», αποκαλύπτει.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο πρώτος ρόλος του μετά την έξοδό του από την κλινική, ήταν να παίξει έναν εξαρτημένο στην ταινία του Spike Lee, «Jungle Fever»!

«Όλοι στην κλινική απεξάρτησης μου έκαναν πόλεμο. Εγώ τους απαντούσα: “Εάν για κάποιο λόγο δεν θέλω να ξαναδώ τις φάτσες σας, δεν πρόκειται να ξανακάνω χρήση”, γιατί τους μισούσα», αποκάλυψε.