Λικέρ, βερμούτ και bitter που αντλούν το άρωμα και τη γεύση τους από τη φύση και πατούν στα χνάρια της σερραϊκής σπιτικής ποτοποιίας.


Κακά τα ψέματα, όσο κι αν νομίζω πως δεν πιάνομαι στην ξόβεργα της εμφάνισης, πρώτα με τράβηξε η κομψότητα της παραλληλόγραμμης, υψίκορμης κι αυστηρής φιάλης του Vatos Bitter. Όλα δήλωναν «πικρό αλκοολούχο ποτό» και προϊδέαζαν πως προορίζεται καταρχήν για aperitif ή digestif. Με τις πρώτες δυο-τρεις γουλιές, τα μηνύματα της φιάλης άρχισαν να επιβεβαιώνονται. Με αλκοολικό βαθμό 22% vol, είναι πλούσιο κι αρωματικά πολύπλοκο, αλλά συγχρόνως φίνο κι ισορροπημένο στο στόμα, με μια νόστιμη πικράδα που επιβάλλεται ήπια. Είναι, μάλιστα, 100% χειροποίητο, χωρίς χημικά συντηρητικά ή ενισχυτικά γεύσης, και αρωματισμένο με βότανα, φρούτα και μπαχαρικά, από λουλούδια κουφοξυλιάς, αρμπαρόριζα και λουίζα μέχρι αρώνια, βύσσινο, ρόδια και κράνα, κανέλα Κεϋλάνης, γαρίφαλο και καρδάμωμο.

Διαβάστε περισσότερα στο Ethnos.gr