Με την καθιερωμένη επισημότητα η Μεσσηνία θα τιμήσει αύριο τα Θεοφάνεια – Αναβλήθηκε η επίσκεψη Μητσοτάκη για της Υπαπαντής

ΜΕ την καθιερωμένη επισημότητα, η Μεσσηνία, θα τιμήσει και φέτος την τρίτη, μεγάλη γιορτή του Δωδεκαημέρου, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού από τον Άγιο Ιωάννη ,στον Ιορδάνη ποταμό. Το όνομα, προκύπτει από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας και όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις σε πάρα πολλές περιοχές του νομού και φυσικά σε όλες τις εκκλησίες, θα είναι λαμπρές. Επίκεντρο του εορτασμού, θα είναι η Καλαμάτα, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, στον ιερό ναό της Αναλήψεως στη δυτική παραλία, θα ξεκινήσει θρησκευτική πομπή στο λιμάνι, στο ύψος του Κεντρικού Λιμεναρχείου και θα τελεστεί από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο Καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, θα εκπροσωπήσουν οι βουλευτές του νομού, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί τελικά την Καλαμάτα, της Υπαπαντής, στο πλαίσιο του εορτασμού της πολιούχου της. Παρόντες, θα είναι φυσικά, πολλοί εκπρόσωποι φορέων και αυτοδιοικητικοί, καθώς αυτή, είναι χρονιά εκλογών.

Ο ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Λαμπρός, αναμένεται και ο εορτασμός στην Μεσσήνη, όπου ο Τίμιος Σταυρός την Κυριακή το πρωί, ανήμερα της μεγάλης γιορτής, θα καταδυθεί στα νερά του Παμίσου, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού, όπως κάθε χρόνο. Ο Δήμος, έχει καλέσει τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τις Αρχές της πόλης, Οργανώσεις και Σωματεία με τα λάβαρα τους και φυσικά κατοίκους και επισκέπτες, αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, στις 11το πρωί, να συγκεντρωθούν στο χώρο της συμβολής των οδών Δημάρχου Στ. Τσούση και Καρατζά, για να φτάσουν με πομπή, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, στο σημείο.

  • Ξεχωριστός όπως κάθε χρόνο, θα είναι ο εορτασμός των Φώτων και στους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις εκδηλώσεις, στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λιμεναρχείου και στη Μεσσήνη, της Ένωσης Αγιοφλωριτών, «Ο Πάμισος».

 

πηγή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα