Ο Θέμος Αναστασιάδης δεν είναι πια μαζί μας και η δυσάρεστη είδηση έχει προκαλέσει θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο.

Η Φαίη Σκορδά ξεκίνησε το Πρω1νό, μιλώντας για τα δυσάρεστα. «Από ότι γνωρίζω, ήταν γνωστό στους δημοσιογράφους ότι ο άνθρωπος έδινε “μάχη” με τον καρκίνο. Ένα μεγάλο διάστημα ζούσε στην Ελβετία, πηγαινοερχόταν. (…) Χθες απεβίωσε, συλληπητηρια να πούμε στην οικογένεια του, στους δικούς του ανθρώπους. Ένας άνθρωπος που δούλεψε στον ΑΝΤ1 για πολλά χρόνια, πρωτοπόρος αρκετά με όλα αυτά τα κόνσεπτ που είχε δημιουργήσει μαζί με τον Βαγγέλη Περρή», ανέφερε.

Το λόγο πήρε ο Άρης Καβατζίκης, μιλώντας για τη μεγάλη του επιρροή στα media. «Αυτό που έχει καταφέρει ο Θέμος Αναστασιάδης, δηλαδή να περάσει από πολύ μεγάλα πόστα και να δημιουργήσει το Πρώτο Θέμα ήταν μια τομή στις εφημερίδες. (…) Δεν είχε αποτραβηχτεί από την εφημερίδα, έστελνε κείμενα».

Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στην Αφροδίτη Γραμμέλη, η οποία δούλεψε μαζί με τον Θέμο και επικοινωνούσε μαζί του. Η δημοσιογράφος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Ο Θέμος – θα με συγχωρέσετε, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο – από τη στιγμή που έφυγε από τη χώρα επικοινωνούσε μαζί μας σχεδόν καθημερινά και με τον καθένα ξεχωριστά με μηνύματα. Διάβαζε όλα τα κείμενα και συζητούσαμε μαζί του ιδέες όπως συζητούσαμε όταν ήταν εδώ και μπαίναμε στο γραφείο του και από μια λέξη ξετυλίγαμε μεγάλες ιστορίες. Ήταν δίπλα μας ακόμη και για να μάθει πώς ήταν τα παιδιά μας, πώς είμαστε εμείς για να μας κάνει πλάκα», είπε χωρίς να μπορεί να καταφέρει τα δάκρυά της.

Ο ΑΝΤ1 εξέδωσε σχετικά επίσημη ανακοίνωση για τον χαμό του εκδότη και δημοσιογράφου.

«Με μεγάλη θλίψη ο ΑΝΤ1 αποχαιρετά τον Θέμο Αναστασιάδη. Ο Θέμος υπήρξε περισσότερο από 11 χρόνια πολύτιμος συνεργάτης και βασικός συντελεστής του προγράμματος του ΑΝΤ1.

Πρωτοπόρος, δημιουργικός και ευφάνταστος με τις εκπομπές του δημιούργησε μια ολόκληρη σχολή στην ελληνική τηλεόραση. Υπήρξε επίσης πρωτοπόρος και στο χώρο του Τύπου. Βασικός συνεργάτης κορυφαίων εφημερίδων και εμπνευστής της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Η οικογένεια του ΑΝΤ1 εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συνεργάτες του στο «Πρώτο Θέμα». Τιμώντας τη μνήμη του ο ΑΝΤ1 θα προβάλει στο πρόγραμμά του αποσπάσματα από τις καλύτερες στιγμές της εκπομπής “Όλα”»