Η Σοφία Παθέκα ανήκει στη γενιά των γυμναστών που έβαλαν τη γυμναστική στα σπίτια μας μέσα από τη μικρή οθόνη και τις τηλεοπτικές εκπομπές. Ο Μιχάλης Πλεμμένος συνάντησε τη γυμνάστρια η οποία μίλησε στην κάμερα του «Happy Day» για την οικογένειά της, το αψεγάδιαστο κορμί της αλλά και τον… ανορθόδοξο τρόπο που βρέθηκε να έχει το γυμναστήριο της Βουλής.

Η Σοφία αποκάλυψε πως και στις δυο της εγκυμοσύνες πήρε πολλά κιλά, στον πρώτο της γιο 35κιλά και στο δεύτερο 28κιλά τα οποία και έχανε μετά από περίπου ένα χρόνο. «Ως αθλήτρια είχα μάθει να προσλαμβάνω πολλές θερμίδες, μένοντας έγκυος έπρεπε να τις μειώσω και για μένα ήταν πολύ δύσκολο γιατί είχα μάθει να έχω ένα υψηλό επίπεδο θερμίδων και έτρωγα βράδυ στις εγκυμοσύνες, που δεν είναι καλό και την πάτησα και έτσι πήρα πολλά κιλά (…) Μαμά τι είναι αυτό; Κουνιέται το χεράκι σου; Μαμά ξεκίνα βαράκια και διατροφή…». Μία που μου το είπε και την επόμενη ξεκίνησα γυμναστική», είπεη γυμνάστρια.

Όσον αφορά στην πρόσληψή της στο γυμναστήριο της Βουλής η Σοφία Παθέκα εξήγησε πως προέκυψε live σε τηλεοπτική εκπομπή. «Η πρόσληψη στο γυμναστήριο της Βουλής έγινε ζωντανά στον αέρα της εκπομπής μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Ο τότε Υπουργός Αθλητισμού, μου έκανε την πρόσληψη στον αέρα, ο κύριος Γιώργος Λιάνης. Ήμασταν στην κυρία Παναγιωταρέα καλεσμένοι και μιλούσαμε για το γυμναστήριο της Βουλής. Προχώρησε η συνεργασία. Μεταφέρθηκα στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Αθλητισμού, άνοιξα το γυμναστήριο αυτό, μου δόθηκε η ευκαιρία να αποφασίσω πως θα γίνει τι όργανα θα τοποθετηθούν, ποιοι θα είναι η συνεργάτες. Είχε τεράστια επιτυχία γιατί όλοι οι εργαζόμενοι θέλανε να πάει η ώρα 3-3.30 να σχολάσουν και να κατέβουν στο γυμναστήριο, το οποίο θεωρώ εξαιρετικό σαν ιδέα να δουλεύεις και μέσα στη δουλειά σου να υπάρχει γυμναστήριο» είπε χαρακτηριστικά ενώ συνέχισε αναφερόμενη στα παιδιά της «Έχουν αθλητική παιδεία και τα δυο παιδιά, αγαπούν τον αθλητισμό πάρα πολύ και είναι και πάρα πολύ αυστηρά μαζί μου. Κοιτάνε τα χέρια μου να δουν αν κρέμουνται, μου πιάνουν την κοιλιά να δουν αν έχω κοιλιακούς, τα πόδια μου αν έχω κυτταρίτιδα…», είπε χαρκατηριστικά.

Δείτε το απόσπασμα