Εξώδικο στην Μυρσίνη Ζορμπά για τα μνημεία στο Υπερταμείο

Από κοινού με τα 16 πρωτοβάθμια σωματεία-μέλη της, η Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ συμμετέχει στην κατάθεση εξωδίκου προς την Υπουργό  Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, προκειμένου να δοθεί στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο πλήρης κατάλογος των Μουσείων, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων που έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο.

Με τίτλο «Εξώδικο από τον Ενιαίο Σύλλογο Αττικής Στερεάς &Νήσων και 16 πρωτοβάθμιους Συλλόγους προς την υπουργό Πολιτισμού» αναφέρουν:

«Ως Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού μαζί με την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των ενεργειών μας ενάντια στην προσπάθεια για την παραχώρηση των Μνημείων ,των Αρχαιολογικών χώρων και των Μουσείων της πατρίδας μας για “αξιοποίηση” στο υπερταμείο , αποστέλλουμε από κοινού με 16 πρωτοβάθμιους Συλλόγους μας εξώδικο προς την υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, τον Υφυπουργό Κωνσταντίνο Στρατή και την Γ.Γ. Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη.

Με το εξώδικο ζητάμε να μας δοθεί εδώ και τώρα ο πλήρης κατάλογος των 2.400 περίπου Μνημείων, Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων που περιλαμβάνονται σε αυτόν. Έναν κατάλογο που παρ’ όλες τις έως τώρα διαβεβαιώσεις δεν μας έχει δοθεί, γεγονός που από μόνο του δείχνει την πραγματικότητα που η κυβέρνηση θέλει να κρύψει.

Τονίζουμε εξάλλου πως η μη παράδοση του καταλόγου ήταν ο λόγος που η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., με διαπαραταξιακή απόφαση, αποχώρησε από την πρόσφατη συνάντηση με το σύνολο της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΠΟ-Α.

Πλέον δεν δεχόμαστε καμία άλλη υπεκφυγή και αναβολή παράδοσης του καταλόγου και κυρίως δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται ο εμπαιγμός. Άλλωστε η επίκληση έωλων διαβεβαιώσεων περί νομοθετικής κατοχύρωσης των Μνημείων και των Αρχαιολογικών χώρων φάνηκε ξεκάθαρα και από την πρόσθετη παρέμβαση που άσκησε το υπερταμείο ενώπιον του ΣτΕ κατά την εκδίκαση της προσφυγής του Σ.Ε.Α.

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενωμένοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ είμαστε ταγμένοι να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε τα Μνημεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους του ελληνικού Πολιτισμού και θα πράξουμε κάθε τι αναγκαίο. Και όλα αυτά έχοντας απέναντί μας μία κυβέρνηση που μπροστά στην ανάγκη της να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση των δανειστών δεν έχει “ιερό και όσιο”.

Η περαιτέρω κλιμάκωση και ο συντονισμός των ενεργειών μας γι αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα θα διαμορφωθεί από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 24-1-2019.»

Οι 16 Σύλλογοι που συνυπογράφουν με την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ:

-1) ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ &ΝΗΣΩΝ

-2)ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ

-3)ΠΕΥΦΑ

-4)ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

-5)ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

-6)ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΔ ΕΛΛΑΔΟΣ

-7)ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

-8)ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΕ

-9)ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ& ΛΕΥΚΑΔΟΣ

-10)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΓΑ

-11)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΠΑ

-12)ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΥΠΠΟ-Α

-13) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

-14)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΟΕ

-15)ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

-16)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ»

 

 

thetoc

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ