Εντονη διαμαρτυρία για την απόφαση υπολειτουργίας του: Ψήφισμα από 16 φορείς των Φιλιατρών για τη λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα που υπογράφουν και 16 τοπικοί φορείς η Τοπική Κοινότητα Φιλιατρών διαμαρτύρεται προς τη διοίκηση της ΕΤΕ για την απόφαση υπολειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας. Το ψήφισμα αναφέρει:

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το Συμβούλιο της Δ.Κ. Φιλιατρών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το νέο πρόγραμμα  λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας  στην πόλη  των Φιλιατρών.

Με ποια άραγε κριτήρια  λήφθηκε η απόφαση αυτή από τη Διοίκηση της Τράπεζας, απαξιώνοντας τους ίδιους τους συναλασσόμενους αλλά και όλους τους κατοίκους, αγνοώντας την εμπορική και αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα της πόλης;

Μια πόλης που η αποτίμηση της συνεισφοράς της τόσο στον εμπορικό αλλά κυρίως στον αγροτικό παραγωγικό τομέα και οικονομικό κλάδο της Χώρας είναι ιδιαίτερα υψηλή, από την καλλιέργεια και το εμπόριο κηπευτικών και ελαιολάδου με απόδοση φόρου πολλών εκατομμυρίων.

Η υπολειτουργία του Υποκαταστήματος δεν βρίσκει σύμφωνους τους κατοίκους  των Φιλιατρών. Αρνούνται να μετακινούνται, να  επιβαρύνονται με έξοδα και να χάνουν χρόνο  για την εξυπηρέτησή τους στις όμορες πόλεις.  Παράλληλα οι συναλλαγές στο ΑΤΜ δεν αποτελεί διευκόλυνση για τους  ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή λανθασμένη και για το λόγο αυτό η αντίδραση θα είναι δυναμική από τους κατοίκους και τη Δημοτική Αρχή. Δε θα επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση στην πόλη μας. Τυχόν εφαρμογή της απόφασης θα έχει  αρνητικό αποτέλεσμα για την ίδια την Τράπεζα.

Στην περίπτωση υλοποίησης της απόφασής της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας οι τοπικοί φορείς, σύλλογοι, συνεταιρισμοί, επιχειρηματίες, συνταξιούχοι και ιδιώτες θα αντιδράσουμε με άμεση διακοπή της συνεργασίας μας με την Τράπεζα.

Αντιτιθέμεθα στην για δεύτερη φορά υποβάθμιση του Υποκ/τος  και αιτούμαστε και απαιτούμε  την κανονική λειτουργία του όλες τις εργάσιμες ημέρες.

Το παρόν ψήφισμα εκδόθηκε ομόφωνα στη Συνεδρίαση 1/03.01.2018 του Συμβουλίου της Δ.Κ. Φιλιατρών και συνυπογράφεται  από το Αντιδήμαρχο Φιλιατρών κ. Βασ. Παπαθεοδοσίου, τους Δημ. Συμβούλους της Δ.Ε. Φιλιατρών,  από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Χριστιανούπολης, Εξοχικού, Χαλαζωνίου, Πλάτης και Μάλης της Δ.Ε. Φιλιατρών  καθώς και από τους  ακόλουθους φορείς :

Εμπορικός Σύλλογος , Αγροτικός Σύλλογος , Αθλητικός Όμιλος , Όμιλος Φίλων Αγρίλη Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού, Σύλλογος Φιλοπροόδων , Μορφωτικός Σύλλογος «Πυρσός», Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Εράνη», Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής, Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιμεναρίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Λαγκουβάρδου, Σύλλογος Φίλων Στομίου «Ο Αγιος Χριστόφορος», Πολιτιστικός Σύλλογος Χριστιανούπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλαζωνίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάτης, Πολιτιστικός Σύλλογος Εξοχικού και Πολιτιστικός Σύλλογος Μάλης.

πηγή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα