Δίωξη για κακούργημα στον 63χρονο για τα απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

Αντιμέτωπος με το κακούργημα της απόπειρας βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης της Βουλής είναι ο 63χρονος, ο οποίος φέρεται να έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους, ώστε να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών παροτρύνοντας, παράλληλα, και άλλους να πράξουν το ίδιο.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο, καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Πέμπτη (17/01).

Ο ίδιος φέρεται να παραδέχεται ότι έστειλε μήνυμα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. Όπως εμφανίζεται να λέει χαρακτηριστικά «με τρέχουν γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες με παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων. Την έρευνα διενεργούσε η Κρατική Ασφάλεια, η οποία και συνέλαβε τον κατηγορούμενο.

Ποιος είναι ο άνδρας που έστελνε τα απειλητικά μηνύματα

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο κατηγορούμενος είναι πρώην ναυτικός, ο οποίος, εκφράζει ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις, αλλά, όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι ενταγμένος σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αποφάσισε να στείλει τα μηνύματα έπειτα από ανάρτηση που είδε στο Twitter, στελέχους της αντιπολίτευσης, το οποίο καλούσε τους πολίτες να στείλουν μηνύματα στους βουλευτές να μην ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών

 

 

newsbeast

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ