Απάντηση στον ΟΣΕ για τη φροντίδα του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων

Ο ΟΣΕ, με έγγραφό του προ ημερών, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με το τροχαίο υλικό που έχει παραχωρήσει, για το Θεματικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, προς το Δήμο Καλαμάτας, στο οποίο περιλαμβάνονται μηχανές και βαγόνια, πολλά ηλικίας άνω των 100 ετών, στοιχεία των οποίων συχνά-πυκνά καταστρέφονται από βανδαλισμό.

Ο δήμαρχος Παν. Νίκας απάντησε με στοιχεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται όλα τα μέτρα που έχει λάβει και επιπλέον θα λάβει ο Δήμος Καλαμάτας για την προστασία του θεματικού Πάρκου – Μουσείου.
Το κείμενο του εγγράφου του δημάρχου αναφέρει:
«Α) Αμέσως μετά την παραχώρηση του Πάρκου ( χώρος ΟΣΕ) στο Δήμο και την υπογραφή του χρησιδανείου, πραγματοποιήθηκαν πολλές εργολαβίες με στόχο την ουσιαστική συντήρηση και συγκεκριμένα:
1. Δαπεδόστρωση με πεπαλαιωμένους κυβόλιθους και βελτίωση της προσβασιμότητας
2.Αλλεπάλληλες παρεμβάσεις συντήρησης βαγονιών (ελαιοχρωματισμοί, αντικατάσταση διαβρωμένων σιδηρών στοιχείων και κατεστραμμένων ξύλινων στοιχείων κ.λπ.)
3. Εκτεταμένη συντήρηση κτηρίου παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Παραλίας
4. Πλήρης αντικατάσταση εξωτερικού φωτισμού (LED) (εργολαβία σε εξέλιξη)
5. Συνεχής φροντίδα για το πράσινο και νέες φυτεύσεις
6. Συντήρηση – ανανέωση παιδικών χαρών
7. Περίφραξη του συνόλου του Πάρκου με στόχο την προστασία, ιδιαίτερα του Μουσείου Σιδηροδρόμων, από κάθε είδους και σοβαρούς βανδαλισμούς
8. Τοποθέτηση καμερών
9. Φύλαξη, όταν υπάρχει προσωπικό.
Μια επίσκεψή σας μπορεί να διαπιστώσει τα παραπάνω.
Β) Το Μουσείο Σιδηροδρόμων αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα του Πάρκου και τουριστικό αξιοθέατο της πόλης μας.
Για αυτό το λόγο να είσθε βέβαιοι ότι κάνουμε κάθε τι που είναι δυνατόν, ώστε το Πάρκο του ΟΣΕ, οι εγκαταστάσεις του και τα εκθέματά του (τροχαίο υλικό κ.λπ) να βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση».

 

πηγή

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ