Αγωνία για την τύχη 42χρονου που εξαφανίστηκε στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο φόβος και η αγωνία έχουν στοιχειώσει την οικογένεια ενός 42χρονου άνδρα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο Νίκος Μουλακάκης, λίγο πριν εξαφανιστεί είπε πως θα ταξίδευε στην Αθήνα για να τακτοποιήσει κάποιες δουλειές του.

Στενός φίλος του αγνοούμενου, με τον οποίο επικοινώνησε δύο μέρες πριν εξαφανιστεί, μιλώντας στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” ανέφερε πως στεναχωρήθηκε πολύ όταν έμαθε για τον χαμό του. Με τον 42χρονο συνήθιζαν να κάνουν πολύωρους απογευματινούς περιπάτους στον παραθαλάσσιο δρόμο πίσω από τις φυλακές Αλικαρνασσού. Τον περιέγραψε σαν ένα έξυπνο και φιλήσυχο άτομο που έψαχνε για δουλειά, γιατί τελευταία δεν εργαζόταν.

«Πιστεύω πως θα έδινε ένα σημάδι ζωής στην οικογένεια του, καθώς ήταν ιδιαίτερα δεμένος με τη μητέρα του. Δεν έχουν γίνει σοβαρές έρευνες και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Δεν έχει καν εξακριβωθεί αν τελικά ταξίδεψε εκτός Κρήτης ή όχι. Παρά το γεγονός ότι ήταν εσωστρεφής, είχε φίλους στους οποίους απευθύνω έκκληση να βοηθήσουν να γίνει γνωστή η εξαφάνιση του, ώστε να υπάρξει κινητοποίηση των Αρχών», τόνισε.

Στο σπίτι της οικογένειας του αγνοούμενου Νίκου Μουλακάκη η κάθε μέρα που περνάει είναι βασανιστική για τους συγγενείς του. Ο ίδιος έμενε στον πρώτο όροφο και οι ηλικιωμένοι γονείς του με την αδελφή του στο ισόγειο. «Ήταν γύρω στις οκτώ το βράδυ που μου είπε πως θα πήγαινε στην Αθήνα για να τακτοποιήσει μια δουλειά του. Ανέβηκε στο σπίτι του, ντύθηκε και τον άκουσα να φεύγει περίπου στις εννιά. Εκείνη την ώρα φεύγει και το καράβι. Αλλά κανείς δεν ξέρει με τι μέσο έφυγε, αν έφυγε και που ακριβώς πήγε…», είπε ο πατέρας του 42χρονου.

«Δεν έχουμε εικόνα, τι φορούσε κι αν κρατούσε κάτι μαζί του… Σίγουρα δεν μετακινήθηκε με το μηχανάκι του γιατί είναι στο γκαράζ του σπιτιού», τόνισε η αδελφή του, Ελένη.

«Ρωτήσαμε τον λογιστή του με τον οποίο είχε συχνή επικοινωνία, καθώς και άλλους φίλους του, αλλά και εκείνοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του και δεν κατάφεραν να τον βρουν», πρόσθεσε.

Τον περιέγραψε σαν κλειστό χαρακτήρα που δύσκολα ανοιγόταν ακόμα και στους δικούς του ανθρώπους. Σύμφωνα με την αδελφή του οι έρευνες της αστυνομίας που ξεκίνησαν με καθυστέρηση, συνεχίζονται αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

«Τόσες μέρες έχουμε τρελαθεί από την αγωνία και πραγματικά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε…», σημείωσε.

Μόλις έγινε γνωστή η εξαφάνιση του 42χρονου στο στενό του περιβάλλον, ο εξάδελφος του Μύρων Ξενοκτιστάκης, πήγε στο διαμέρισμα του. Του έκαναν εντύπωση τα πολλά έγγραφα και οι σημειώσεις, που κατά τη γνώμη του πρέπει να εξεταστούν από ειδικούς. Το φαγητό του βρέθηκε μισοτελειωμένο σαν κάτι να τον απομάκρυνε βιαστικά από το σπίτι του.

«Από την αστυνομία μας είπαν πως το τηλέφωνο του απενεργοποιήθηκε την ημέρα που εξαφανίστηκε και το τελευταίο σήμα εξέπεμψε από την περιοχή Μασταμπά. Θέλω να πιστεύω πως ο ίδιος το απενεργοποίησε και δεν συνέβη κάτι άλλο», είπε ο εξάδελφος του και ανέφερε πως στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά τώρα υπάρχει αγωνία από την πολυήμερη απουσία του, γιατί ήταν πιεσμένος ψυχολογικά.

«Το παιδί μου ήταν άνεργο και είχε μεγάλο άγχος. Έβλεπε και μας που είμαστε σε δύσκολη θέση και στεναχωριόταν. Διαχειριζόταν τα οικονομικά μας και ήταν πολύ σωστός στις συναλλαγές του. Ήταν υπερήφανος και δεν ήθελε να τον προσβάλλουν», ανέφερε ο πατέρας του.

Η αρρώστια της ηλικιωμένης μητέρας του, τον είχε πανικοβάλει και δεν είχε κάποια συντροφική σχέση που να τον υποστηρίζει στις δύσκολες στιγμές του.

«Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να έγινε κάτι, επειδή πρέπει να είχε πάνω του χρήματα. Τον εκλιπαρώ αν μας ακούει να επικοινωνήσει μαζί μας, να μας δώσει ένα σημάδι ζωής…», είπε με αγωνία η αδελφή του.

«Κάτι σοβαρό συμβαίνει για να μην έχει πάρει ένα τηλέφωνο. Έχω στεναχωρηθεί πολύ, πονάει η καρδιά μου… Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, είναι παιδί μας, αίμα μας… Μόνο ένα τηλέφωνο να πάρει, να μας πει πως είναι καλά», είπε συγκινημένος ο πατέρας του αγνοούμενου.

anikolouli.gr

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ