Το “Κάστρο της Μεθώνης” δια χειρός της ομάδας Dronegr πρωταγωνιστεί σε διεθνή διαγωνισμό video

Μια από τις πιο γνωστές καστροπολιτείες στην Πελοπόννησο, αλλά και την Ελλάδα γενικά, είναι η Καστροπολιτεία της Μεθώνης, η οποία είναι τόσο εντυπωσιακή που μαγεύει τον επισκέπτη από την στιγμή που θα πατήσει το πόδι του εκεί. Επιβλητική και καλοδιατηρημένη σε μεταφέρει στην εποχή των Βενετών, κάπου στα 1209 μ. Χ , όταν οι Βενετοί έγιναν κύριοι της περιοχής και την κατασκεύασαν για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους.

Αυτή την μοναδική ομορφιά που συνδέει την ιστορία με την φύση αποτύπωσε σε ένα εκπληκτικό βίντεο η ομάδα “Dronegr”, η Θεοδώρα Δρακοπούλου και ο Σαράντος Στασινάκης. Τα χρώματα, η μουσική , οι εικόνες και ο τρόπος λήψης σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος της καστροπολιτείας δημιουργούν ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, που μαγνητίζει το βλέμμα του θεατή και τον ταξιδεύει στον χρόνο.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο σε Dual operate mode (δηλαδή χειρισμό Drone από δύο χειριστές , έναν χειριστή κάμερας και έναν χειριστή πτήσης). Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι ότι πιο δύσκολο υπάρχει και απαιτεί μεγάλο συντονισμό και εναρμονισμένες κινήσεις και από τους δύο χειριστές.

Το συγκεκριμένο βίντεο συμμετέχει σε έναν διεθνή διαγωνισμό , ο οποίος ολοκληρώνεται στις 31/12 και ο νικητής θα αναδειχθεί από την ψήφο του κοινού στην ειδική πλατφόρμα. 

Μπαίνοντας λοιπόν ΕΔΩ  ψηφίζουμε το βίντεο ομάδας Dronegr βοηθώντας να γίνει το κάστρο της Μεθώνης γνωστό σε όλον τον κόσμο αφενός και αφετέρου η ξεχωριστή δημιουργία της ομάδας Dronegr να φτάσει στην κορυφή. Μπορούμε να ψηφίσουμε μέχρι δύο φορές την ίδια μέρα.

H Καστροπολιτεία της Μεθώνης 

 

Η καστροπολιτεία της Μεθώνης είναι χτισμένη σε έναν βράχο που εισχωρεί στην θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με μια τεχνητή τάφρο. Έχει έκταση 93 στρέμματα.  Τα τείχη του κάστρου είναι ενισχυμένα κατά διαστήματα με πύργους. Νότια του φρουρίου βρίσκεται ο πύργος Μπούρτζι, χτισμένος σε μία μικρή βραχονησίδα νότια του κάστρου. Συνδέεται με το κύριο φρούριο με μία γέφυρα με καμάρες και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της καστροπολιτείας.

Στηνανατολική πλευρά του κάστρου υπάρχει σήμερα μικρός λιμενοβραχίονας που είναι μέρος του μικρού λιμανιού της Μεθώνης. Τα τείχη, οι πύργοι, οι προμαχώνες, η βορειοδυτική πλατφόρμα πυροβολικού και οι διάφορες πύλες του κάστρου έχουν χρονολογηθεί χάρη στην ταυτοποίηση των ενετικών θυρεών που ακόμη βρίσκονται στα αντίστοιχα σημεία.

Για να μπεις στο Κάστρο πρέπει να διανύσεις την πέτρινη γέφυρα με τις 14 καμάρες, ενώ μέσα στην καστροπολιτεία έχεις να δεις πολλά μνημεία τόσο από την Βενετσιάνικη εποχή (οικόσημα και θυρεούς),  την χριστιανική-Βυζαντινή εποχή (π.χ Ναός του Σωτήρος), όσο και από την τούρκική (Τούρκικα Λουτρά και οικία Ιμπραήμ)

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ