Πρεμιέρα για την “Μπάντα του Δάσους” σε ένα κατάμεστο Θέατρο Νηπιαγωγείο

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παιδικής μουσικοχορευτικής παράστασης “Η Μπάντα του Δάσους” στο Θέατρο Νηπιαγωγείο. Την Κυριακή το πρωί το Θέατρο Νηπιαγωγείο πλημμύρισε από παιδικές φωνές που παρέα με τους γονείς , θείους και παππούδες ήρθαν να απολαύσουν τις περιπέτειες των πρωταγωνιστών της παράστασης. Τραγούδησαν μαζί τους, γέλασαν και διασκέδασαν με τα καμώματα του γαιδουράκου Ρακίνα, της αγελάδας Μινέρβας , του σκύλου Θοφοκλή και του κόκορα Ερρίκου. 

Οι τέσσερις πρωταγωνιστές απο την πλευρά τους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προσφέροντας άφθονο γέλιο στο κοινό, περνώντας όμως και τα σωστά μηνύματα για την ζωή, μηνύματα για την συντροφικότητα, την φιλία, την αποδοχή της διαφορετικότητας και ότι ακόμα και όταν νιώθουμε οτι όλα τελείωσαν, μπορεί απλά να αποτελούν μια νέα αρχή για καλύτερα πράγματα.

 

 

Η παράσταση  ” η Μπάντα του δάσους” , μια μουσικοχορευτική παιδική παράσταση  βασισμένη στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ ‘Οι μουσικοί της Βρέμης’, σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Ευταξοπούλου και μουσική επένδυση της μουσικό/θέατρο/παιδαγωγικής ομάδας Τσικιμπόμ.

Υπόθεση: Τέσσερα ζώα, ο γάιδαρος Ρακίνας, ο σκύλος Σοφοκλής , η αγελάδα Μινέρβα και ο κόκορας Ερρίκος , διωγμένα και πληγωμένα από τα αφεντικά τους, όταν πια παύουν να τους είναι χρήσιμα, περιπλανιούνται στο δάσος για να βρουν μία καλύτερη τύχη. Βρίσκουν έτσι ο ένας τον άλλον και ανακαλύπτουν την δύναμη της φιλίας που τους δίνει χαρά και δύναμη να συνεχίσουν. Ξαφνικά, μέσα στο δάσος, ανακαλύπτουν το κρησφύγετο τεσσάρων ληστών που έχουν κατακλέψει όλη την Βρέμη. Αποφασίζουν λοιπόν να τους τιμωρήσουν. Με καλή συνεργασία τρομάζουν και διώχνουν μακριά τους ληστές, ενώ επιστρέφουν τα κλοπιμαία στους χωριανούς. Γίνονται οι ήρωες της Βρέμης και τα αφεντικά τους τους ζητούν να επιστρέψουν πίσω. Όμως εκείνοι προτιμούν τη νέα οικογένεια που δημιούργησαν μεταξύ τους και αντί να επιστρέψουν, φτιάχνουν την μπάντα του δάσους και παίζουν μουσική στις χαρές και στις λύπες. Ο θρύλος λέει πως αυτή η μπάντα κράτησε για πάντα…

Κείμενο/σκηνοθεσία: Ελένη Ευταξοπούλου
Παίζουν: Καλλιρρόη Βελέντζα, Ελένη Ευταξοπούλου, Κωνσταντίνα Κολόκα, Πάνος Ταντής
Μουσική σύνθεση: Πάνος Ταντής
Χορογραφία: Δημήτρης Αναστασόπουλος

Από 9 Δεκεμβρίου ως 20 Ιανουαρίου, κάθε Κυριακή στις 11:00, στο Θέατρο Νηπιαγωγείο, Λεϊκων 24.

Από 25 Νοεμβρίου καθημερινές για σχολεία κατόπιν συνεννόησης.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.
Πληροφορίες-επικοινωνία-κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6948930181.

Υποστήριξη : Έμφασις 91.8 fm – Life fm 88 – Entermessinia.gr – Entermessinia TV 

Φωτογραφίες από την παράσταση 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ