Πρεμιέρα απόψε για την Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας στο Μέγαρο Χορού

Πρεμιέρα απόψε το βράδυ θα κάνει η Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας σε ένα εορταστικό gala στο Μέγαρο Χορού. Η πολυαναμενόμενη παρθενική εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας, προγραμματίσθηκε επι τούτου από την Κοινωφελή Επιχείρηση “Φάρις” για σήμερα, στο μέσον της εορταστικής περιόδου, καθώς θα δώσει μια ιδιαίτερη νότα στις φετινές γιρτές προσθέτοντας μια έξτρα μουσική νότα.

Συγκεκριμένα, απόψε Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, στις 21.00  στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, 45 μουσικοί με τέσσερις σολίστ, τις σοπράνο Λήδα Δημητριάδη και Κατερίνα Παλαιολόγου, τον τενόρο Γιάννη Καλύβα  και τον βαρύτονο Μιχάλη Ψύρρα,  θα συμπαρασύρουν σε μια βραδιά κεφιού, χαράς και νοσταλγίας τον κόσμο και τους επισκέπτες της Καλαμάτας, ερμηνεύοντας άριες από ελληνικές οπερέτες που έχουν γράψει ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης, ο Νίκος Χατζηαποστόλου και ο Σπύρος Σαμάρας.
Επίσης, ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, συνέθεσε ειδικά για την πρεμιέρα της Συμφωνικής Ορχήστρας το έργο “Celebration I, opus 105”, ενώ στην εκδήλωση συμμετέχουν το νεανικό και το γυναικείο Μελίφωνο του Ωδείου, που θα δώσουν την απαραίτητη χριστουγεννιάτικη νότα.

Την συναυλία θα διευθύνει ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, Ανδρέας Τσελίκας, έργα του οποίου θα ακουστούν στην παράσταση, η οποία συνολικά θα αποτελείται από 2 φλάουτα, 2 όμποε, 2 κλαρινέτα, 2 φαγκότα, 2 κόρνα, 2 τρομπέτες, 1 τρομπόνι, 4 κρουστά, πιάνο, 8 πρώτα και 6 δεύτερα βιολιά, 4 βιόλες, 5 τσέλα και 2 κοντραμπάσα.


Η Συμφωνική Ορχήστρα αξίζει να σημειωθεί ότι είναι καρπός προσπαθειών πολλών χρόνων του Διευθυντή του Ωδείου κυρίου Στάθη Γυφτάκη, ο οποίος μαζί με τη Βίκυ Βασιλειάδου, επίσης καθηγήτρια (διδάσκει φλάουτο) στο Ωδείο, είχαν την έμπνευση για την συγκρότηση της και βρήκαν αρωγούς τον Δήμος Καλαμάτας και την Φάρις . Ο κύριος Γυφτάκης χαρακτηριστικά δήλωσε οτι “η ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου διακεκριμένου σχήματος, που διαθέτουν στην Ελλάδα μόνο 2-3 από τους μεγάλους Δήμους, πήγασε από μια “ηθική ευθύνη” απέναντι στους μαθητές και αποφοίτους του Δημοτικού Ωδείου και γενικά στους μουσικούς της πόλης, ώστε να έχουν μια επαγγελματική διέξοδο στον τόπο τους.”

Τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας σχεδόν αποκλειστικά κατάγονται ή/και διαμένουν στην περιοχή μας (υπάρχουν, επίσης, δύο μουσικοί από την Τρίπολη και το Ναύπλιο), ενώ στις αρχές του νέου χρόνου θα γίνει ακρόαση για επιλογή μουσικών για τις επόμενες συναυλίες.
Φιλοδοξία είναι η Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας να γίνει πολιτιστικός προορισμός, να αποκτήσει περιφερειακή εμβέλεια και να λειτουργήσει κάποια στιγμή στο πλαίσιο ενός σταθερού αυτοτελούς οργανισμού.

 «Η Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας αφορά όλη την πόλη και το κοινό της. Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση περιλαμβάνει ένα ευχάριστο ρεπερτόριο προσιτό σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό και το εισιτήριο είναι χαμηλό, και τον ίδιο προσανατολισμό έχει όλος ο προγραμματισμός μας” σχολιάζει ο κύριος Στάθης Γυφτάκης και μας προσκαλεί σε μια μοναδική πρεμιέρα που θα μας μείνει αξέχαστη…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ