Πλούσιο το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Καλαμάτα

Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» με τις Καλλιτεχνικές της Σχολές και η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, ο Θανάσης Ηλιόπουλος, Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Καλαμάτα και στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Ήδη έχει τοποθετηθεί στολισμός σε πεζόδρομους, σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες, ενώ θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της πόλης και κυρίως τα εμπορικά και τα κεντρικά, από τα οποία διέρχεται περισσότερος κόσμος. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, στολισμός και στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, σε συνεργασία με τους Προέδρους.

Στο κομμάτι των εορταστικών εκδηλώσεων την αρχή έκανε όπως και πέρσι η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας , όπου την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου το απόγευμα φωταγωγήθηκε το δέντρο και ακολούθησαν πολύς χορός, τραγούδι και κεράσματα για τον κόσμο που έδωσε το παρόν.

Επόμενη μεγάλη εκδήλωση είναι η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί  στις 7 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00. Μετά την φωταγώγηση του δέντρου από τον Δήμαρχο Καλαμάτας  θα ακολουθήσει συναυλία με το αγαπημένο συγκρότημα της νεολαίας, τους Vegas. Τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα καλύψουν μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική και η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» επεσήμανε πως «θα έχουμε εκδηλώσεις όλο το Δεκέμβριο, με τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου, της Φιλαρμονικής, των πολιτιστικών σχημάτων και φορέων της Καλαμάτας, εκδηλώσεις πολιτιστικές και κοινωνικές. Θα υπάρξουν διάφορα bazaar, θα λειτουργήσουν και τα σπιτάκια στο βόρειο μέρος της Πλατείας, όπως κάθε χρόνο».

Ο κύριος Ηλιόπουλος είπε πως θα τοποθετηθούν 5 φυσικά έλατα, σε διάφορα σημεία της πόλης όπως το Δημαρχείο, το Μέγαρο Χορού, το λιμάνι, όπου κι εκεί θα γίνει φωταγώγηση του δέντρου κ.λπ., ενώ το επίκεντρο, εκτός από την Κεντρική Πλατεία, θα είναι και το Μέγαρο Χορού, όπου φέτος θα πραγματοποιηθούν τρεις σημαντικές εκδηλώσεις από τις Καλλιτεχνικές Σχολές του Δήμου, ενώ μία κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει στην «Τέντα» η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας» με εισιτήριο 2 ευρώ. Στόχος είναι η διασκέδαση, ιδίως για τα παιδιά, καθώς και το εορταστικό κλίμα στην πόλη, το οποίο θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας τις ημέρες εκείνες και στην τόνωση της κίνησης των καταστημάτων. Επίσης θα τοποθετηθεί και το αγαπημένο Καρουζέλ σε κάποιο σημείο της Πλατείας.  

Εκδηλώσεις και στο Μέγαρο Χορού

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων , όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και το Μέγαρο Χορού θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό , καθώς θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις: 
Στις 22 Δεκεμβρίου 2018, θα δοθούν παραστάσεις από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Σχολής Χορού, στις 19.00 και 21.00. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, θα πρέπει να προμηθευτούν δωρεάν δελτία εισόδου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με έμφαση στους γονείς των μαθητών), που θα διατίθενται από τη Δημοτική Σχολή Χορού και το Δημοτικό Ωδείο.
Στις 23 Δεκεμβρίου θα παρουσιασθεί ένα μουσικό παραμύθι του Γιώργου Κουρουπού, για όλες τις ηλικίες, στο studio του Μεγάρου Χορού. Το εισιτήριο θα τιμάται 3 ευρώ.
Στις 27 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας. Οι πρόβες βρίσκονται σε εξέλιξη και το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς. Το εισιτήριο θα τιμάται 5 ευρώ.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα