To απόγευμα της Δευτέρας, 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αγιασμού στις νέες εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Open, όπου συστεγάζεται η εφημερίδα Το Έθνος.

Την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος Β’, ο οποίος απηύθυνε την ευχή του σε διοίκηση και εργαζόμενους, που είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο.

«Μακαριώτατε, πρώτα από όλα επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου για το ότι αποδεχτήκατε την παράκληση και την πρόσκλησή μας και ήρθατε και τελέσατε τον Αγιασμό στο δικό μας τηλεοπτικό κανάλι. Ως Ορθόδοξος για την Τελετή του Αγιασμού δεν μπορούσα παρά να ζητήσω την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου», δήλωσε συγκινημένος ο ιδιοκτήτης κ. Ιβάν Σαββίδης.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ο κ. Ιβάν Σαββίδης έδωσε τις πιο θερμές του ευχές για τη νέα χρονιά, αλλά και το ξεκίνημα του νέου σταθμού. «Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους εργαζόμενους στο Open και στο Έθνος, σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό το χώρο ‘καλώς ήρθατε στο ευλογημένο σας σπίτι’. Ο Θεός να δώσει για πολλά χρόνια να αποδέχεστε αυτό το κτίριο ως δικό σας σπίτι και να κρατήσουμε την ευλογία του πολυαγαπημένου μου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στις καρδιές μας ως εγγύηση της μελλοντικής μας επιτυχίας. Θέλω να σας ευχηθώ χρόνια πολλά για τα Χριστούγεννα και να αγαπήσετε αυτό το ‘σπίτι’ σαν το δικό σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ βαθιά, με μια βαθιά υπόκλιση γιατί πιστέψατε σε μένα και την ομάδα μου. Κάνατε την αρχή στο μεγάλο μέλλον του δικού μας πρότζεκτ στο χώρο των media», είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Σαββίδης μαζί με εκπροσώπους από τη διοίκηση του Open ξενάγησαν τον Αρχιεπίσκοπο στους χώρους του Master και των Control Rooms, με μηχανήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό που είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή, φτάνοντας μέχρι το newsroom, όπου συνομίλησαν με τους δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη του κεντρικού δελτίου.

Δείτε στιγμιότυπα από την Τελετή του Αγιασμού στο Open