Νέος ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ από το Enter Media Group και το Rouista Tzoumerka Resort στα μαγευτικά Τζουμέρκα

Άλλος ένας  ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ταξιδιωτικού χαρακτήρα ξεκίνησε από το Enter Media Group (Έμφασις 91.8 fmLife fm 88Entermessinia.grEntermessinia TV ) . Αυτή την φορά σε συνεργασία με το  Rouista Tzoumerka Resort  το Enter Media Group σου δίνει την ευκαιρία να κερδίσεις ένα υπέροχο τριήμερο για δύο άτομα στα μαγευτικά Τζουμέρκα, διαμονή με πρωινό στο Rouista Tzoumerka Resort , ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή και  να χαρείς τις ομορφιές του ορεινού τοπίου.

Στον διαγωνισμό μπορείς να λάβεις μέρος:

α)Διαδικτυακά ακολουθώντας τα εξης βήματα
1. Kάνε like and share τον διαγωνισμό στο προφίλ σου
2. Κάνε like στο EnterMessinia.gr & στο Rouista Tzoumerka Resort
3. Άφησε το σχόλιο σού στο post του διαγωνισμού και κάνε tag 3 φίλους!

β)Τηλεφωνικά καλώντας στο 27210-91704  στις live εκπομπές του Έμφασις 91.8 και του Life fm 88 και αφήνοντας τα στοιχεία σου. 

 Ο διαγωνισμός λήγει 31 Ιανουαρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί και η μεγάλη κλήρωση που θα αναδείξει τον νικητή.

Το Rouista Tzoumerka Resort βρίσκεται στο ελατοσκέπαστο Βουργαρέλι, το κεφαλοχώρι των Κεντρικών Τζουμέρκων. Είναι ένα συγκρότημα πέτρινων κτισμάτων στο οποίο κυριαρχεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής. Το Rouista Tzoumerka Resort είναι ένας κόσμος απόλαυσης και φιλοξενίας αφού συνδυάζει αρμονικά την ελληνική φύση, τις σύγχρονες ανέσεις, τις δραστηριότητες , την άγρια ομορφιά και τη μοναδική γοητεία των Τζουμέρκων.

Το Rouista Tzoumerka Resort είναι ένα συγκρότημα πέτρινων κτισμάτων όπου κυριαρχεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής,  και όπου συνδυάζονται αρμονικά η ελληνική φύση, οι σύγχρονες ανέσεις, οι δραστηριότητες , η άγρια ομορφιά και η μοναδική γοητεία των Τζουμέρκων.

Παρέχεται δωρεάν wi-fi σε όλους τους χώρους. Τα δωμάτια διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, κλιματισμό, τηλεόραση επίπεδης οθόνης  και πολλές ανέσεις για να κάνουν την διαμονή των επισκεπτών όσο καλύτερη γίνετα.  Επιπλέον, ορισμένα δωμάτια περιλαμβάνουν ντους ή μπανιέρα με υδρομασάζ, τζάκι.

Το ξενοδοχείο προσφέρει πρωινό σε έναν γευστικό και απολαυστικό μπουφέ με μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Στο μεγάλο lounge – cafe με την ψηλή ξύλινη οροφή και το μεγάλο τζάκι που δεσπόζει στο κέντρο του χώρου, μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του καθώς επίσης και τα χειροποίητα παραδοσιακά γλυκά του ξενοδοχείου, με θέα το επιβλητικό βουνό και την ξεχωριστή, ελληνική φύση. Οι επισκέπτες έχουν στη διάθεση τους πολλά λογοτεχνικά βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια .

Κοντά στο κατάλυμα υπάρχουν πολλά οργανωμένα μονοπάτια για πεζοπορία ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται η πλακόστρωτη πλατεία με τα πλατάνια και τις βρύσες.

Το Rouista Tzoumerka Resort βρίσκεται σε απόσταση 58km από την Άρτα, 85 km από τα Ιωάννινα και 90km από τα Τρίκαλα.

Φωτογραφίες από το  Rouista Tzoumerka Resort: 

 

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Τα Τζουμέρκα αποτελούν  την επιβλητικότερη οροσειρά της Πίνδου και βρίσκονται ανάμεσα στους νομούς Άρτας, Ιωαννίνων και Τρικάλων. Ξεχωρίζουν για την άγρια ομορφιά τους και το ανόθευτο παρθένο τοπίο τους αφού περιτριγυρίζονται από πυκνά δάση, φαράγγια ,χαράδρες, καταρράκτες και απόκρημνα βουνά.  Στην περιοχή εκτείνεται το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου.

Αποτελώντας έναν εναλλακτικό ορεινό προορισμό, τα Τζουμέρκα, προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη που μαγεύεται με την άγρια ομορφιά της περιοχής.Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να χαρεί μοναδικά τοπία και να αισθανθεί την παράδοση του τόπου και την ιστορία.

Όπως στην υπόλοιπη Πίνδο, έτσι και εδώ βρίσκουν καταφύγιο μερικά από τα μεγάλα και σπάνια θηλαστικά της Ελλάδας. Με πολλή τύχη μπορεί κανείς να συναντήσει αρκούδες, λύκους, ζαρκάδια και άλλα, μικρότερα είδη. Οι πλαγιές του βουνού είναι κατάφυτες με έλατα και μαύρη πεύκη, ενώ δεν λείπουν και τα φυλλοβόλα δέντρα όπως κουτσουπιές, αγριοκερασιές και πλατάνια.

Στα Τζουμέρκα  υποδέχονται σήμερα τους επισκέπτες χωριά με ξεχωριστό χρώμα, όπως το Βουργαρέλι, το Αθαμάνιο, τα Θεοδώριανα, ο Καταρράκτης, τα Άγναντα, οι Μελισσουργοί, τα Πράμαντα, το Ματσούκι, το Μιχαλίτσι και οι Χουλιαράδες.

 

 

 

  Το ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ

Το Rouista Tzoumerka Resort  βρίσκεται στο ελατοσκέπαστο Βουργαρέλι. Το Βουλγαρέλι βρίσκεται στις απόκρημνες πλαγιές των Τζουμέρκων, σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, ανάμεσα από δυο ελατοσκέπαστες λοφοσειρές, του προφήτη Ηλία ανατολικά και της ομαλής δυτικά. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γραφικά χωριά των Τζουμέρκων.

Περιτριγυρισμένο από πλούσια βλάστηση, κυκλωμένο από ένα πυκνό ελατόδασος, πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια, πέτρινες βρύσες και άφθονα τρεχούμενα νερά, το Βουργαρέλι γοητεύει με το ανόθευτο τοπίο του και τη γραφικότητα του.  Συνδέεται οδικά με την Άρτα, τα Γιάννενα και τα Τρίκαλα. Τα δύο μεγάλα ποτάμια της περιοχής, ο Αχελώος και ο Άραχθος βρίσκονται κοντά του.

Η προέλευση του ονόματος δεν είναι βέβαιη. Εικάζεται ότι η ονομασία προέρχεται από το επώνυμο Βουργαρέλης, που ήταν υλοτόμος στην περιοχή. Πολλοί συνδέουν το όνομα με τον ήχο του αναβρύζοντος ύδατος, καθώς η περιοχή έχει πολλές πηγές.

Στα σημαντικά αξιοθέατα του χωριού συγκαταλέγονται τα πέτρινα τοξωτά του γεφύρια που εντοπίζονται στο ρέμα Κοραή, στη θέση Καμάρα, στη μεγάλη βρύση καθώς επίσης το ξακουστό Νεραιδογέφυρο, η πηγή Λεπτοκαρυάς, το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, η βυζαντινή Κόκκινη Εκκλησιά, ο καταρράκτης στη θέση Γιαννίτσι αλλά και οι παραδοσιακοί νερόμυλοι στο Παλαιοκάτουνο.

Μοναδικής ομορφιάς είναι η υπερυψωμένη πλακόστρωτη πλατεία και το καλντερίμι που οδηγεί στις πετρόχτιστες βρύσες «Αρχόντω» και «Κρυστάλλω. Η παράδοση λέει πως όποιος ξένος πίνει νερό από τις βρύσες παντρεύεται στο Βουργαρέλι.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η περιοχή των Τζουμέρκων έχει να προσφέρει πολλά στον επισκέπτη. Πέρα από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά με τις λίμνες, τα δάση και τις απόκρημνες πλαγιές , ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί μνημεία πολιτισμού, όπως παλιές εκκλησίες , μοναστήρια και τοξωτά γεφύρια, αλλά και σπήλαια με σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ