“Λεόντιος και Λένα” του Γκέοργκ Μπύχνερ από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Όλα είναι έτοιμα για την μικρή σκηνή του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου που ξεκινά την χειμερινή σεζόν με ένα έργο ιδιαίτερο και πολύ όμορφο, το “Λεόντιος και Λένα” του Γκέοργκ Μπύχνερ, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, σε δύο κύκλους παραστάσεων. 

Πρόκειται για μια παράσταση που συνδυάζει ένα πολύ έξυπνο κείμενο, το οποίο με τρόπο σχεδόν αβίαστο καταπιάνεται με σημαντικά ζητήματα της πορείας της ανθρώπινης ύπαρξης, με μια ευρηματική και εμπνευσμένη σκηνοθεσία από τον Βενετσάνο Μπαλόπουλο.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη παραγωγή της μικρής σκηνής, η οποία έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία διαφορετική ματιά στο θέατρο, με έργα ιδιαίτερα αλλά πολύ σημαντικά και είναι μία προσπάθεια που έτυχε ευρύτατης αποδοχής από τον κόσμο.

Υπόθεση: Την ημέρα ακριβώς που ανακοινώνεται ο επιβεβλημένος γάμος του, ο Λεόντιος αποφασίζει να εγκαταλείψει τη χώρα και φεύγει για μια περιπλάνηση χωρίς σκοπό. Ταυτόχρονα, σε μια κοντινή χώρα η νεαρή Λένα δραπετεύει κι εκείνη προκειμένου να αποφύγει τον επίσης επιβεβλημένο γάμο. Στην άγνωστη χώρα όπου βρίσκονται, συναντιούνται τυχαία και ερωτεύονται αυθόρμητα, χωρίς να γνωρίζουν ο ένας ποιος είναι ο άλλος. Αλλά όταν αποκαλυφθούν οι ταυτότητες  τους, τους περιμένει μια έκπληξη. Πρόκειται πράγματι για αληθινό, αυθόρμητο έρωτα ή τα πάντα είναι σχεδιασμένα από πριν;

Ο Γκέοργκ Μπύχνερ χαρακτήρισε το Λεόντιος και Λένα (1836), το δεύτερο θεατρικό έργο του μετά το Θάνατο του Δαντόν (1835) και πριν τον ημιτελή Βόυτσεκ (1837), “Lustspiel”: κωμωδία. Το έργο αυτό αρχικά προοριζόταν για ένα θεατρικό διαγωνισμό του διάσημου εκδότη Cotta, αλλά τελικά ο Μπύχνερ δεν πρόλαβε τις προθεσμίες του διαγωνισμού. Μεταγενέστεροι μελετητές κάνουν λόγο για «ουτοπικό ή λυπητερό κωμικό παραμύθι», για «ονειρικό έργο» ή «ειρωνική κωμωδία», αλλά και «μηδενιστικό δράμα» ή «τραγικωμωδία της ματαιότητας και της απογοήτευσης», θέλοντας να τονίσουν όχι μόνο τον παιγνιώδη, αλλά και το σκοτεινό χαρακτήρα του.

Παραστάσεις: 7,8,9 και 14,15,16 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτα 
Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο 21.30 //  Κυριακή 19.30 
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6945237722

Σκηνοθέτης : Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη : Μύλη Παπαβασιλείου
Ηχητικά – Φωτισμοί : Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος
Σκηνικά: Γιώργος Αγγελόπουλος
Βεστιάριο : Μαρία Λυκούση
Φωτογράφιση : Λεωνίδας Μακρής

Τηλεοπτικές λήξεις: Θανάσης Πουλόπουλος
Μακιγιάζ : Ιωάννα Μανέα, Έλενα Παναγοπούλου
Υπεύθυνη διαδικτύου : Αγγελική Πασσαρά
Ομάδα Διαδικτύου ΜΕΘ : Βανέσσα Αδαμοπούλου, Λούλα Αναγνωστοπούλου, Βίκυ Βορίλα, Ελένη Γιαννακοπούλου, Χρυσούλα Σιψά.
Γραμματειακή υποστήριξη : Μύλη Παπαβασιλείου.

Παίζουν οι ΗΘΟΠΟΙΟΙ ( αλφαβητικά ):

Καίτη Αντώναρου
Λεωνίδας Βέλλης
Δημήτρης Καρακούσης
Μαρία Λαζάρου
Μαρία Λυκούση
Βίνα Μάλαμα
Νατάσσα Παπαδάκη
Ελένη Ρομπόγλου

”Λεόντιος και Λένα ” από τη Μικρή Σκηνή του ΜΕΘ. Μια παραγωγή που θα μας αγγίξει όλους”.

 7,8,9 και 14,15,16 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ