Kadinelia – Μία ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση στο Γυάλινο

Με μεγάλη χαρά το Γυάλινο παρουσιάζει τα Kadinelia στις 17 & 18 Δεκεμβρίου στο Γυάλινο Up Stage.

Καντινέλια είναι τα μικρά γεράκια που ζουν στα Κυκλαδονήσια και ζευγαρώνουν ενώ ίπτανται.

Αυτή την απόλυτη έκφραση της ελευθερίας και του έρωτα επέλεξαν ο Θανάσης Ζήκας και η Εύη Σεϊτανίδου για να ονοματίσουν τη μουσική τους περιπέτεια.

Πλέκουν παραδόσεις και ομορφιές, ανασκευάζουν, αυτοσχεδιάζουν, δημιουργούν με μια ορχηστρική τόλμη ένα κόσμο ενότητας, αγάπης και χαράς. Το κιθαριστικό ντουέτο έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και την Πάρο.

Η μουσική τους ενσωματώνει στοιχεία από ηπειρώτικα, blues, funk, gypsy ακούσματα παντρεύοντας την ελληνική παραδοσιακή με τη διεθνή μουσική.

Συνθέτουν και ενορχηστρώνουν τα κομμάτια τους με δύο λαϊκές κιθάρες, ιδιαίτερης κατασκευής, με ακουστικό vintage ήχο. Μερικά στοιχεία του live τους είναι τα δυναμικά κιθαριστικά σόλο, τα πολυρρυθμικά μοτίβα, τα εξωτικά φωνητικά και οι εναλλασσόμενοι ρόλοι των δύο μουσικών την ώρα του παιξίματος.

Thanasis Zikas Kadinelia

Το σχήμα στη σημερινή του μορφή υπάρχει από το 2015 και από τότε δίνει συναυλίες ανά την Ελλάδα, μαζεύοντας εμπειρίες και ζυμώνοντας τον ήχο τους μέχρι και σήμερα.

Στις δύο παραστάσεις τους στο Γυάλινο Up Stage έρχονται στο προσκήνιο, για την έκσταση, δύο νέα όργανα, η λύρα και η τσαμπούνα. Ρυθμικά φωνητικά που λουπάρονται live επί σκηνής συναντούν τον αρχέγονο ήχο συνδέοντας την παράδοση με το minimal της trance.

Kadinelia gyalino up stage

Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης: 20:30

Kadinelia – Ακούστε την Εύη Σεϊτανίδου και τον Θανάση Ζήκα

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ