Τι ισχυρίστηκε ο ενεχυροδανειστής στην ανακρίτρια για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού

Για ένα νόμιμο κύκλο εργασιών 30 εκατομμυρίων στη διετία κάνει λόγο στην απολογία του που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, ο 51 ετών ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, ο οποίος εμφανίζεται από τις αρχές ως ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης – καταγγελλόμενης- λαθρεμπορίας χρυσού.

Ο επιχειρηματίας με τα 88 καταστήματα σε όλη τη χώρα υπεραμύνεται της νομιμότητας όλων των συναλλαγών του και ήδη από χθες είχε προδιαγράψει την διάθεσή του να επιρρίψει ευθύνες για οποιαδήποτε τυχόν παράνομη πράξη, στον φερόμενο ως συναρχηγό της οργάνωσης, Τούρκο υπήκοο, προκαλώντας σφοδρή σύγκρουση μαζί του. Μάλιστα ο τελευταίος φρόντισε να του στείλει μήνυμα πως “τον περιμένουν εκπλήξεις”.

Στα δικαστήρια, σύμφωνα με το Capital.gr, βρέθηκαν και περίπου 20 υπάλληλοι ενεχυροδανειστηρίων προκειμένου να του συμπαρασταθούν. Ο κατηγορούμενος παρέδωσε δια του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, πολυσέλιδο υπόμνημα στην ανακρίτρια.

Σε αυτό περιγράφει ένα νόμιμο κύκλο εργασιών 30 εκατομμυρίων σε μια διετία και αρνείται οποιαδήποτε παράνομη πράξη. Ισχυρίζεται πως:

– Ήταν καθόλα νόμιμες οι εξαγωγές χρυσού. Δεν υπάρχει λαθρεμπορία. Δεν οφείλονται δασμοί και φόροι καθώς επρόκειτο για έξω κοινοτικές εξαγωγές.

– Τα τελευταία 2 χρόνια είχε κάνει νόμιμες εξαγωγές χρυσού 30 εκ ευρώ στην Τουρκία

– Απόλυτα νόμιμο το χυτήριο της Στουρνάρη 29. Στα άλλα δυο χυτήρια που φέρονται ως παράνομα ούτε έχει πάει ποτέ, ούτε προκύπτει ότι έχει κάποια σχέση.

Διαβάστε και αυτό:

 Στην Ευελπίδων ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων

 Τι υποστηρίζει στην απολογία του ο ενεχυροδανειστής;

thestival

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ