Στους δρόμους το Σάββατο οι συνταξιούχοι διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή!

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΥΝΑΜΙΚΑ, μπαίνουν στον αγώνα των διεκδικήσεων οι συνταξιούχοι, οι οποίοι το Σάββατο, θα βγουν για μια ακόμη φορά στους δρόμους, διεκδικώντας τα αυτονόητα!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Σε πρώτο πλάνο, είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και η πίστωση των χρημάτων, που όπως επισημαίνουν, παρανόμως παρακρατήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Κάλεσμα συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, απηύθυναν συνταξιούχοι και από τη Μεσσηνία, οι οποίοι θα μισθώσουν πούλμαν για τη δωρεάν μεταφορά όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτό, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσουν το δίκιο τους. «Απαιτούμε να δοθεί άμεσα πολιτική λύση, διότι με πολιτική απόφαση, μας πήραν όλα αυτά, που χρόνια με αγώνες, είχαμε κατακτήσει», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου των συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, Παναγιώτης Θεοδώρου, ο οποίος κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να μην προσφύγουν στη δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μηνύσεις για όσα παράνομα, όπως επισημαίνουν, έχουν παρακρατηθεί. «Οι αγώνες και η πίεση που ασκήσαμε, είχε ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε», δήλωσε ο κ. Θεοδώρου, καλώντας όλους να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Σαββάτου, το οποίο θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος και θα συνεχιστεί με  πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. «Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που θέλουν να συμμετέχουν στην πανελλαδική διαδήλωση της Αθήνας, πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη στα τηλέφωνα: 27210 90411, 6932357363 και 6947726182, για να εξασφαλίσουν τη δωρεάν συμμετοχή τους με πούλμαν που θα ξεκινήσει από τη γέφυρα του ΟΤΕ στην Καλαμάτα,  Σάββατο, στις 8 το πρωί. «Υπάρχουν πληροφορίες, ότι εντός των ημερών, ο πρωθυπουργός, θα ανακοινώσει ένα είδος δώρου σε όλους τους συνταξιούχους, το οποίο είναι καλοδεχούμενο, όμως εμείς, απαιτούμε άμεση λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει διαχρονικά», είπε ο κ. Θεοδώρου και στάθηκε σε μερικά, από τα πιο βασικά αιτήματα του κλάδου.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

«Απαιτούμε επαναφορά των συντάξεων στα ποσά όπως είχαν διαμορφωθεί. Λέμε «όχι» στην κατάργηση του ΕΚΑΣ και να μας καταβληθεί άμεσα και πάλι, η 13η και 14η σύνταξη. Επίσης, διεκδικούμε άμεση χορήγηση στις νέες συντάξεις και τις συντάξεις χηρείας, κατάργηση του 6% στο φόρο υγείας στις επικουρικές συντάξεις, αύξηση των κονδυλίων στην υγεία και την παιδεία και ακόμη, να μην μειωθεί το αφορολόγητο, να είναι η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ και φυσικά, να καταργηθεί ο νόμος 4387 του 2016, του Κατρούγκαλου», δήλωσε ο Παναγιώτης Θεοδώρου, ενώ στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι αναφορές, μαζί με το κάλεσμα, του εκπρόσωπου των συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Θανάση Γεωργαντά. «Στο νέο σφαγιασμό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει για τις πενιχρές συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου, απαντάμε με νέα πανελλαδική συγκέντρωση! Να μη γίνουν οι περικοπές του νόμου 4387 του 2016 και να διεκδικήσουμε ό,τι μας έκοψαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους χρωστούν με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι στο σφαγείο των 360 ευρώ! Όλοι μαζί στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα», είπε με έμφαση ο κ. Γεωργαντάς, ενώ βολές, ειδικά προς αυτήν την κυβέρνηση, περιελάμβαναν… οι δηλώσεις του πρόεδρου του Σωματείου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών, Λάζαρου Λαζαρακόπουλου. «Τα χειροκροτήματα των βουλευτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς, από 1η Ιανουαρίου 2019, προσπαθούν να… κρύψουν μια σειρά από πράγματα. Πρώτον, ότι το νομοσχέδιο δεν καταργεί τις τεράστιες περικοπές που έχουν γίνει, δεύτερον πως δεν αναιρεί τις μεγάλες μειώσεις στις νέες συντάξεις, τρίτον πως δεν διασφαλίζει σε μόνιμη βάση τους συνταξιούχους και τέταρτον, ότι παγώνει όλες τις συντάξεις για τα επόμενα τέσσερα τουλάχιστον χρόνια και ενσωματώνει οδηγία του Ευρωκοινοβουλίου, για περαιτέρω διείσδυση των ασφαλιστικών εταιρειών, στον τομέα της ασφάλισης, η οποία από κοινωνική γίνεται ατομική υπόθεση», σημείωσε ο κ. Λαζαρακόπουλος, που μαζί με άλλους εκπροσώπους των συνταξιούχων, κάλεσε όλους σε μαζική συμμετοχή.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

«Οι αγωνιστικές κινήσεις των συνταξιούχων το προηγούμενο διάστημα, οι συζητήσεις και περιφερειακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, αφύπνισαν τους συνταξιούχους. Περισσότεροι μπήκαν στον αγώνα και ξέφυγαν από την απάθεια και την… θανατηφόρα λογική ότι δεν γίνεται τίποτε. Αν ο αγώνας μας, συνδεθεί ταυτόχρονα με το ταξικό, εργατικό κίνημα που αυτό το διάστημα με απεργίες και συλλαλητήρια, δίνει τη μάχη για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η δυναμική που θα αποκτήσει ο αγώνας μας, θα ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική των τελευταίων ετών ενάντια σε συνταξιούχους και εργαζόμενους. Σε τοπικό επίπεδο, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που λειτουργεί το τελευταίο διάστημα, πρέπει να πάρει μόνιμο χαρακτήρα. Να διευρυνθεί και με άλλα Σωματεία για να απομονωθούν οι πολέμιοι της προσπάθειάς μας, αλλά και αυτοί που αδρανοποιούν και προσανατολίζουν τους συνταξιούχους σε λύσεις -με το αποζημίωτο βέβαια- μέσω των δικηγορικών γραφείων. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή από τις 30 περικοπές, δεν εφαρμόζει μόνο τη μια και για να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, πρέπει να συμμετάσχουμε στην κινητοποίηση», τόνισε ο Λάζαρος Λαζαρακόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως όποιος επιθυμεί από τον δικό του κλάδο, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στον αριθμό: 6942681096 για να απαιτήσουν, όπως σημείωσε, να φέρουν πίσω, όλα τα κλεμμένα που δεν είναι ούτε περασμένα, ούτε ξεχασμένα! Κάλεσμα από την πλευρά του, απηύθυνε και ο γραμματέας της ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, Θόδωρος Μάντζος. «Η  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα έχει κάνει μέχρι τώρα 140 κινητοποιήσεις και μεταξύ άλλων, καταφέραμε να πάρουμε τα αναδρομικά του ΕΟΠΥΥ. Στο τέλος του μήνα, οι συνταξιούχοι θα βλέπουν την προσωπική διαφορά στις συντάξεις τους, η οποία δεν καταργείται, αλλά αναστέλλεται για φέτος. Είναι σαν τον ασθενή, που βρίσκεται στο κρεβάτι του Προκρούστη με έναν ορό και τον… διατηρούν έτσι, πολιτικά, για να επιβιώσει. Όποια κυβέρνηση βγάλει… τον ορό αυτό, βλέπω όλοι να πηγαίνουμε στον πάτο. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Πρέπει όλοι να δώσουμε αγωνιστικό παρόν και να φωνάξουμε πως δεν το βάζουμε κάτω», δήλωσε καταληκτικά, ο Θόδωρος Μάντζος.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ