Σεμινάριο για τη μεσσηνιακή γαστρονομία στο 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ & ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ στη διοργάνωση του 8ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 του μηνός στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, είναι όλων τα βλέμματα, αφού και φέτος, οι καλεσμένοι και τα θέματα που θα αναλυθούν, είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Στη φετινή διοργάνωση, με ένα ιδιαίτερο σεμινάριο για τους επαγγελματίες της εστίασης και της γαστρονομίας, συμμετέχει και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Το σεμινάριο, που απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες, στελέχη και εργαζόμενους του χώρου της εστίασης και της γαστρονομίας, περιλαμβάνει ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό σκέλος και πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης. Έτσι, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2018, από τις 9.20 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι, στο πλαίσιο του θεωρητικού σκέλους θα υπάρξουν εισηγήσεις καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου σε θέματα όπως η άσκηση ηγεσίας στην Αθωνική κουζίνα, οι γαστρονομικές κοινότητες και προορισμοί, οι εξελίξεις και οι τάσεις στο branding και το marketing του σύγχρονου εστιατορίου και οι βασικοί κανόνες γευστικής αρμονίας φαγητού και κρασιού. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει το πρακτικό σκέλος, με εργαστήρι μαγειρικής τέχνης και επίδειξη διάφορων τεχνικών από καταξιωμένους επαγγελματίες της νομού.

Στόχος του σεμιναρίου, είναι η ανάδειξη της γαστρονομικής κληρονομιάς της μεσσηνιακής κουζίνας και εντάσσεται στο σύνολο του στρατηγικού σχεδιασμού του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης σε ένα ευρύ φάσμα τομέων (αγροτική ανάπτυξη, κοινωνία, πολιτισμός, περιβάλλον). Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ είναι απαραίτητο να κάνουν προεγγραφή (τηλεφωνικά ή με mail) μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι της 20ης Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και την υπεύθυνη Γεωργία Παλόγλου. (τηλ. 27210 62218, info@mcci.gr).

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  • Άσκηση ηγεσίας στην Αθωνική Κουζίνα, Θοδωρής Σπηλιώτης, Θεμελιωτής Αθωνικού Μάνατζμεντ
  • Γαστρονομικές κοινότητες – γαστρονομικοί προορισμοί, Γιώργος Πίττας,  Ξενοδόχος – Συγγραφέας – Ιδρυτής του GREEK GASTRONOMY GUIDE
  • Branding & Marketing Εστιατορίου, Δημοσθένης ΜπρούσαληςFounder & CEO DASC Branding
  • Βασικοί κανόνες γευστικής αρμονίας φαγητού και κρασιού, Χάρης Τζανής,  Συντάκτης Γαστρονομίας 
  • Εργαστήριο μαγειρικής τέχνης  – Workshop
  • Επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους επαγγελματίες της Μεσσηνίας και γαστρονομική δοκιμή.

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

Το Ίδρυμα ‘Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου’ είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011, προς τιμήν του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Ως τώρα έχει υποστηρίξει μια σειρά ενεργειών, που περιλαμβάνει από έρευνα για τοπικές ποικιλίες μέχρι εκπαιδευτικά σεμινάρια.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ