Οι Σιδηροκαστρίτες της Αθήνας γιόρτασαν τον Αγιο Νικόλαο

ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ του και πολιούχο του Σιδηροκάστρου Άγιο Νικόλαο, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού και όλων των ναυτικών, γιόρτασε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας. Στη φιλόξενη αίθουσα «Δημοσθένης Κάκκαβας» του Συνδέσμου στην Αθήνα οι Σιδηροκαστρίτες υποδέχτηκαν συμπατριώτες και φίλους. Η συγκέντρωση ήταν παντριφυλιακή, αφού μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας Παν. Λούτος, οι αντιπρόεδροι της Ομοσπονδίας Ευστ. Χαρτάλος, αντιπρόεδρος του συλλόγου Φιλιατρινών «Η Εράνη», και Νικ. Καρυώτης, από τον σύλλογο Σελλαίων, ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος του συλλόγου Καλονεριτών Δημ. Παπακωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Καλλιτσάνων Δημ. Γεωργόπουλος μαζί με τον γραμματέα Νικ. Κολοσκόπη, ο πρόεδρος του συλλόγου Πλατανιτών Παν. Λυμπερόπουλος, ο επίτιμος υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας από το Αρτίκι Δημ. Μητρόπουλος.

Ο Σύνδεσμος προσέφερε άρτους υπέρ υγείας των απανταχού της γης Σιδηροκαστριτών, καθώς και όλων των Μεσσηνίων. Μετά την αρτοκλασία, υπήρξε κέρασμα για όλους τους παρευρισκόμενους, προσφορά του Συνδέσμου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση έγινε λόγος για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά μας, με τους εκπροσώπους των συλλόγων να εκφράζουν την άποψή τους και τη θέλησή τους να προχωρήσουμε ενωμένοι στις προσπάθειες για την επίλυσή τους. Ακολούθησε τραγούδι και χορός, με πρώτο τον πρόεδρο Καλλιτσάνων, Δημήτριο Γεωργόπουλο, του οποίου η μεγάλη αγάπη για το γνήσιο δημοτικό τραγούδι είναι σε όλους γνωστή.

Ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και όσους βοήθησαν, καθώς, επίσης, τη Δέσποινα Κοντογιάννη –Λιβά για το σιδηροκαστρίτικο κρασί, το οποίο ήπιαμε στην υγειά της και στην υγειά όλων των συμπατριωτών, και το κατάστημα «Σκλαβενίτης», όπως πάντα, για τη στήριξή του.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ