Ξαναφτιάχτηκε επαρχιακός δρόμος μετά από παρέμβαση της «Καθημερινότητας»!

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ…

ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ είναι ένας μικρός οικισμός της Πελοποννήσου, νότια της Κορώνης που εδώ και περίπου πέντε μήνες κάποια σπίτια του δεν είχαν πρόσβαση στην κεντρική οδική αρτηρία της περιοχής. Και αυτό γιατί καταστράφηκε ο αγροτικός δρόμος μόλις 500 μέτρων που οδηγούσε σε αυτή, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται καθημερινά να διανύουν με το αυτοκίνητό τους έναν ολόκληρο κύκλο έξι χιλιομέτρων! Επανειλημμένως είχαν παραπονεθεί στις αρμόδιες αρχές αλλά δεν είχε υπάρξει κάποιο απτό αποτέλεσμα. Μέχρι που αποτάθηκαν και στην Υπηρεσία της Καθημερινότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι κάτοικοι της Μεσσηνιακής περιοχής έστειλαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.kathimerinotita.gov.gr (που έχει δημιουργήσει από τις αρχές του 2017 ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης), φωτογραφικό υλικό της κατάστασης που επικρατεί έξω από τις οικίες τους, και όλα τα απαραίτητα στοιχεία της περιοχής, μήπως και βρεθεί άμεσα κάποια λύση.

Πράγματι η Ομάδα της Καθημερινότητας ανέλαβε να φέρει εις πέρας την υπόθεση. Για να υπάρξει επανασύνδεση του αγροτικού δρόμου επικοινώνησε με όλους τους αρμόδιους φορείς. Ήρθε σε επαφή μεταξύ άλλων με τη διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τους εμπλεκόμενους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και έτσι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ξαναφτιάχτηκε ο δρόμος.

Γενικώς έχουμε συνηθίσει να επικρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά εν προκειμένω οι κάτοικοι του οικισμού έστειλαν ικανοποιημένοι μετά την αποκατάσταση του δρόμου, μέχρι και ευχαριστήρια επιστολή στην «Καθημερινότητα», που αναφέρουν επί λέξει ότι «για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας μας λειτουργούν άψογα οι υπηρεσίες προστασίας των πολιτών». Ελπίζουμε μονάχα να συνεχιστεί αυτό.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ