Ν. Χουντής: Ρήξη η μόνη λύση στην Ευρώπη για αποφυγή όλων των δεινών σε βάρος των λαών!

ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΧΘΕΣ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

 

TΗΝ ΟΡΓΗ και την απόγνωση των παραγωγών κατέγραψε χθες βράδυ ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, στη συγκέντρωση που είχε μαζί τους, στο πλαίσιο της ομιλίας που πραγματοποιήσει στο… φόντο των εκλογών, στην πόλη της Καλαμάτας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο κ. Χουντής, στάθηκε λεπτομερώς στα ζητήματα του νομού, εστιάζοντας στο αγροτικό, αλλά και στον τουρισμό και τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των δύο αεροδρομίων, τόσο του πολιτικού, όσο και του πολεμικού, μιλώντας φυσικά και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Συνοδευόμενος από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, Θανάση Πετράκο, ο Νίκος Χουντής, σήμερα θα δει και τους αγρότες στη Λάρισα, επισημαίνοντας πως θα προωθήσει από κοινού τα αιτήματά τους, στην Ευρωβουλή. Ζητούμενο παραμένει και το θέμα των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών από την τεράστια καταστροφή λόγω του δάκου φέτος στη Μεσσηνία, με τον κ. Πετράκο να θυμίζει πως για την κατάσταση όπως θα διαμορφωνόταν, είχε εγκαίρως, από το καλοκαίρι του 2017, ενημερωθεί η κυβέρνηση. Αίσθηση, προκάλεσαν οι αναφορές του Νίκου Χουντή, για τα αεροδρόμια της πόλης και ειδικά για την περίφημη… είσοδο ιδιωτών στο πολεμικό αεροδρόμιο, το οποίο χαρακτήρισε παγκόσμια… πρωτοτυπία.

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

«Άκουσον – άκουσον! Ιδιωτικοποίηση της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ) με την εκπαίδευση να αναλαμβάνει μια ιδιωτική εταιρεία! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό και στους πατριώτες, τίθεται το θέμα, πως εκφράζεται ο πατριωτισμός τους, γιατί τέτοια ζητήματα, έχουν επιδράσεις στα γενικότερα εθνικά θέματα. Πρόκειται για μια πραγματικά,  απαράδεκτη διάσταση, αφού πέραν των άλλων, η είσοδος της καναδέζικης εταιρείας η οποία θα αναλάβει την εκπαίδευση των ικάρων, προφανώς και άλλων χωρών, μεταξύ άλλων θα πλήξει το τουριστικό προϊόν», σημείωσε ο κ. Χουντής, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πολιτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο και επισκέφθηκε. «Έχουμε ένα νέο κύκλο ιδιωτικοποιήσεων, μετά τα πρώτα 14, με αυτό της Καλαμάτας, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή από τα 23 που έχουν απομείνει, καθώς αποτελεί το «φιλέτο» του νέου πακέτου. Πηγαίνουμε λοιπόν σε ιδιωτικοποίηση παραγωγικών δυνατοτήτων, ενώ θα έπρεπε να προχωρήσουμε στην αναγκαία αναβάθμισή του, προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Η εμπειρία με αυτά τα δεδομένα, δείχνει ότι θα μεγαλώσει το κόστος των εισιτηρίων και είναι μια διαδικασία που αντιτιθέμεθα», δήλωσε ο Νίκος Χουντής, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πολιτική κατάσταση της χώρας και τις εκλογές που πλησιάζουν.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

«Υποτίθεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, δυστυχώς, τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε σε τριπλή εποπτεία, από τους δανειστές, την Ευρώπη και τις αγορές, η χαλάρωση της οποίας, δεν αποφέρει οφέλη στον ελληνικό λαό», σημείωσε ο ευρωβουλευτής, τονίζοντας πως δεν είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη που… φλέγεται, κλυδωνίζεται και βράζει… «Ο κλυδωνισμός, έχει να κάνει με τα προβλήματα που έχουμε τώρα! Οι Ευρωπαϊκοί λαοί, είναι θυμωμένοι, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι, στις πολιτικές που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση που με την περίοδο της κρίσης, έγιναν πιο έντονες. Εκεί που υπήρχε ένα όραμα για μια Ευρώπη της συνοχής, της αλληλεγγύης, της ασφάλειας και της ειρήνης, όλο αυτό το διάστημα όλοι μας και όχι μόνο οι Έλληνες, έχουμε εισπράξει μια διαφορετική πολιτική από τους κυρίαρχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε μια διαφορετική πολιτική με διαρκή μείωση μισθών και εισοδημάτων, περιστολή κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, ένταση της νεοφιλελέυθερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και μια πολιτική που εξυπηρετεί τις τράπεζες και τις πολυεθνικές», ανέφερε ο ευρωβουλευτής, ο οποίος μίλησε για το δίλημμα των ευρωεκλογών. «Το ερώτημα που τίθεται, είναι αν αυτή, θα είναι η πορεία ή αν θα δυναμώσουν οι φωνές, όχι μόνο κοινωνικά, όπως τα «κίτρινα γιλέκα», αλλά πολύ περισσότερο από τις πολιτικές δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που σημαίνει αν θέλουμε μια Ευρώπη ισότιμων κρατών, πρέπει να έρθουμε σε ρήξη με τους θεσμούς, τους μηχανισμός και τις πολιτικές της Ευρωζώνης. Χρειάζεται μια συμμαχία δυνάμεων της Αριστεράς, αφού η ακροδεξιά και η φασιστική απειλή, μαζί με το νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό, είναι οι δύο όψεις τους ίδιου νομίσματος», είπε ο κ. Χουντής που αν και ευρωβουλευτής, τάχθηκε κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι όπως την… ξέρουμε!

Η ΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

«Πρέπει να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας! Ο Ντράγκι είπε πως το ευρώ, δεν οδήγησε σε όφελος όλο τον λαό, ο Νταϊσελμπλουμ ότι τα μνημόνια τα έκαναν για να σώσουν τις τράπεζες και το ευρώ και όχι την Ελλάδα και ο Γιούνγκερ ότι δε γίνεται με δημοκρατία η αλλαγή του συμφώνου σταθερότητας», ανέφερε ο ευρβουλευτής, που μίλησε και για το Σκοπιανό, δίνοντας μια άλλη διάσταση το θέμα. «Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε πως ήταν ένα καλό βήμα, προκειμένου να περιορίσουμε τη ρώσικη επιρροή στα Βαλκάνια, ενώ ήρθαν τώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι εκθέσεις ενταξιακής πορείας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Μια υπόσχεση ότι θα μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ξαναθερμάνθηκε με την ευκαιρία να μπουν πρώτα στο ΝΑΤΟ!  Λένε συμφωνείστε μ’ αυτό γιατί είναι βασικό θέμα για να ενισχυθεί η πορεία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και αν όχι, να πάρετε τέτοια μέτρα, ώστε να περιορίσετε την εξάρτηση από το ρώσικο αέριο στην Ευρώπη. Αποκαλύπτεται λοιπόν, ότι η συμφωνία των Πρεσπών, έγινε κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις», δήλωσε καταληκτικά χθες από την Καλαμάτα, ο Νίκος Χουντής.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ