Η τραγική υπόθεση θανάτου βρέφους και η καταδίκη της μητέρας του

H τραγική ιστορία του βρέφους που βρήκε αποτρόπαιο θάνατο από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας σε χωριό του Δήμου Ερυμάνθου της Αχαΐας και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο «ζωντάνεψε» στο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Φρίκη από το έγκλημα στο Αλεποχώρι Αχαϊας: Ανατριχιαστικές λεπτομέρεις – Το μεσημέρι στον Εισαγγελέα η 31χρονη “μάνα”

Το βρέφος έσβησε στις αρχές Ιουλίου του 2013 και η Αστυνομία συνέλαβε την 31χρονη τότε μητέρα ύστερα από ένταλμα σύλληψης του Α’ Ανακριτή Πατρών που είχε εκδοθεί σε βάρος της για ανθρωποκτονία του τριών μηνών βρέφους της που ήταν αγόρι.

Πρώτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια 

Πρωτόδικα η 36χρονη μητέρα του βρέφους είχε καταδικαστεί σε ισόβια αλλά αυτή τη φορά το δικαστήριο την αντιμετώπισε με επιείκεια και μείωσε την ποινή της, σε κάθειρξη 12 ετών.

Αναγνώρισε μάλιστα και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η μητέρα ισχυρίστηκε ότι το μοιραίο επήλθε ύστερα από πτώση μέσα στο παρκοκρέβατο που το είχε εναποθέσει. Μάλιστα η ίδια αρνήθηκε πως έβαλε το παιδί της νεκρό στην κατάψυξη, κάτι που όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, το είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος σήμερα όμως δεν είναι στη ζωή.

Αν και παραδέχθηκε ότι απέκτησε τα παιδιά της μετά από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, ανέφερε ότι τα φρόντιζε όσο μπορούσε και δεν θα τους έκανε ποτέ κακό.

Μίλησε επίσης ενώπιον του δικαστηρίου και για τα δύσκολα παιδικά χρόνια ενώ ανέφερε πως από την τρυφερή της ηλικία είχε κακοποιηθεί. Στο δικαστήριο κατέθεσαν και μάρτυρες που κατέθεσαν πως «δεν την είχα δει ποτέ να χτυπά τα παιδιά της, και πως δεν πιστεύουν πως θα ήθελε να σκοτώσει το παιδί της.

 

 

thebest

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ