Η αντίδραση του Κούγια και της οικογένειας της Ελένης για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου

Την ενοχή και τιμωρία των κρατουμένων θα την καθορίσουν μόνο οι Έλληνες Δικαστές και είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς, ο οποίος κυριάρχησε στις απαίδευτες – απολίτιστες και με έλλειψη δημοκρατίας κοινωνίες» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο κ. Κούγιας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής :

Το δικηγορικό μας γραφείο, όπως είναι γνωστό, έχει αναλάβει το βήμα της πολιτικής αγωγής υπέρ των συγγενών της αειμνήστου Ελένης Τ., η οποία έπεσε θύμα βιασμού και βασανιστηρίων και τελικώς έχασε τη ζωή της ως θύμα μιας από τις αγριότερες ανθρωποκτονίες που εγκληματολογικά έχουν συμβεί στην Ελλάδα.

Πληροφορηθήκαμε σήμερα από τα ΜΜΕ, όπου δυστυχώς προβάλλεται και το σχετικό βίντεο, ότι συγκρατούμενοι ενός εκ των δυο που αφαίρεσαν τη ζωή του τραγικού θύματος, δηλ. του 19χρονου, τον σακάτεψαν, με αποτέλεσμα να είναι στο νοσοκομείο.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κύριος Αλέξιος Κούγιας, όσο και εμείς οι συνεργάτες του, τιμώντας και τις αρχές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον οποίο ανήκουμε, εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε αυτές τις συμπεριφορές των νεαρών, ανηλίκων κρατουμένων, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές για κακουργήματα, και δηλώνουμε ευθέως ότι αυτή η εγκληματική συμπεριφορά τους εις βάρος του δολοφόνου, στα πλαίσια αποενοχοποιήσεώς τους για τις δικές τους αντικοινωνικές παραβατικές συμπεριφορές, δεν εκφράζει ούτε την οικογένεια του θύματος, την οποία εκπροσωπούμε, ούτε εμάς τους ίδιους ως  δικηγόρους και ανθρώπους.

Την ενοχή και τιμωρία των κρατουμένων θα την καθορίσουν μόνο οι Έλληνες Δικαστές και είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς, ο οποίος κυριάρχησε στις απαίδευτες – απολίτιστες και με έλλειψη δημοκρατίας κοινωνίες.

Αθήνα, 11/12/2018

Με σεβασμό και εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ