Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Σεμινάριο «Η προσέγγιση μιας ταινίας από την πλευρά της κριτικής» αύριο στο Αμφιθέατρο “Ν. Πολίτης”

prosklisi_19Μια ουσιαστική συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει από το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο συμμετέχει ενεργά στις εργασίες διοργάνωσης του επερχόμενου 5ου φεστιβάλ.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου θα δοθεί σεμινάριο με τίτλο «Η προσέγγιση μιας ταινίας από την πλευρά της κριτικής», όπου θα αναπτυχθούν από τον κριτικό κινηματογράφου Κώστα Μπλάθρα τα καλλιτεχνικά κριτήρια ενός έργου.
Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου «Νικόλαος Πολίτης» στις 7 μ.μ.

maxresdefaultΟ Κωνσταντίνος Μπλάθρας γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1964. Σπούδασε στην Αθήνα θεολογία, και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Χατζίκου. Άρθρα και κριτικές του για τον κινηματογράφο έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά “Αντι-Κινηματογράφος”, “Κινηματογράφος και Επικοινωνία”, “Camera Stylo” καθώς επίσης και στη “Νέα Εστία”, “Ακτή”, “Το Δέντρο”, “Θεός και Θρησκεία”, “Σύναξη”, κ.ά. Έχει σκηνοθετήσει τη μικρού μήκους ταινία “Το παιχνίδι” (1992). Εργάζεται ως δημοσιογράφος και σκηνοθέτης.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ