Μία από τις πιο αξιόλογες σκηνοθέτιδες της γενιάς της, η Penny Marshall, έφυγε από τη ζωή. Η ίδια έγινε διάσημη ως ηθοποιός στο τηλεοπτικό σίριαλ «Λαβέρν και Σίρλεϊ», ενώ στη συνέχεια στράφηκε στη σκηνοθεσία. Εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα επιτυχημένη σκηνοθέτη, με ταινίες όπως τα «Ξυπνήματα» και «Το δικό τους παιχνίδι».

Η Marshall πέθανε από επιπλοκές λόγω του διαβήτη από τον οποίο έπασχε, στο σπίτι της στο Χόλιγουντ Χιλς της Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε η Μισέλ Μπέγκα, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεών της.

Σύμφωνα με  το Reuters, η Marshall, γνωστή για την ευθύτητά της περιέγραφε ως εξής την επιτυχία της σειράς στην οποία πρωταγωνιστούσε: «Τολμήσαμε να φανούμε ηλίθιοι»! Όταν το σίριαλ ολοκλήρωσε τον κύκλο του, η Penny Marshall στράφηκε στη σκηνοθεσία.

Το Big με τον Τομ Χανκς το 1988 ήταν η πρώτη της μεγάλη επιτυχία. Τα κέρδη έφτασαν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office. Το ίδιο συνέβη και το 1992, με την ταινία «Το δικό τους παιχνίδι». Είχαν προηγηθεί τα «Ξυπνήματα» (1990) με τους Ρόμπερτ ντε Νίρο και Ρόμπιν Ουίλιαμς, ταινία που προτάθηκε για Όσκαρ.