Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε χθες ο Β. Τζαμουράνης – «Κινούμενη άμμος» για τον χώρο της κεντροαριστεράς ο Δήμος Καλαμάτας

  • ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, κόμματα, χρώματα…, συνωστισμός, φιλοδοξίες, προσδοκίες, όνειρα, στόχοι και μια πόλη, στην οποία, ελάχιστοι μόνο, δε θα βρουν ως φαίνεται, θέση… σε ένα ψηφοδέλτιο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές!

Κάπως έτσι, περιγράφεται το προεκλογικό σκηνικό στην Καλαμάτα, στην οποία κάθε μέρα, «σκάει» μια καινούρια… βόμβα, με τις ειδήσεις να προκαλούν αίσθηση και τις ερμηνείες τους, ακόμη μεγαλύτερη… Πέρα από τις πολλές «γαλάζιες» υποψηφιότητες, τρεις «καθαρές» (Αλειφέρη, Βασιλόπουλος, Οικονομάκου) και αυτή του Δημήτρη Κουκούτση, με την όποια ιδιαιτερότητά της, οι οποίες βέβαια, όπως εκτίμησε προχθές, ο δήμαρχος, ίσως… συρρικνωθούν στην πορεία , συνωστισμός επικρατεί, επίσημα πια, και στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αφού μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο πλαίσιο του χθεσινού εορτασμού του Αγίου Νικολάου, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Δήμου Καλαμάτας και επί 40 σχεδόν χρόνια, σημαντικό υπηρεσιακό του στέλεχός του, Βασίλης Τζαμουράνης, ανακοίνωσε πρώτη φορά σε δήλωσή του, την εδώ και καιρό, φημολογούμενη πρόθεσή του, να διεκδικήσει το Δήμο.

ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ

tzamouranhs

«Είναι αλήθεια ότι από τη στιγμή που ακούστηκε το όνομά μου, υπάρχει μια συγκινητική αποδοχή από το κοινωνικό σύνολο. Εγώ δουλεύω από το 1982 στο Δήμο, σχεδόν 37 χρόνια. Σε αυτήν την μακρά υπαλληλική πορεία, είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω δίπλα σε όλες τις Δημοτικές Αρχές των τελευταίων 40 χρόνων και έζησα όλες τις φάσεις εξέλιξης της Καλαμάτας, από το 1980 μέχρι σήμερα, ενώ είχα την ευκαιρία να συμμετέχω από θέσεις ευθύνης, κυρίως ως μηχανικός στην αρχή, επιβλέποντας τα μεγάλα έργα, στη συνέχεια σαν διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και τώρα, ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής.

Σε όλη αυτήν την πορεία όπως είναι φυσικό, απέκτησα σημαντικές γνώσεις, εμπειρίες και γνωριμίες που θεωρώ πως είναι πάρα πολύ χρήσιμες στην υπηρεσία της πόλης», ανέφερε ο κ. Τζαμουράνης, ο οποίος επεσήμανε πως γνωρίζει σε βάθος, όλα τα σημαντικά ζητήματα της πόλης και τις δυνατότητες ανάπτυξής της. «Με βάση λοιπόν αυτά τα εφόδια, αλλά και την παρότρυνση πολλών φίλων και δημοτών μας, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα τώρα, που κλείνει η υπαλληλική μου καριέρα, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην πόλη», ανέφερε ο κ. Τζαμουράνης, τονίζοντας στοχεύει και προχωρά ήδη, στη δημιουργία μιας πολυσυλλεκτικής Κίνησης. «Σε αυτό το πλαίσιο και με βαθιά πίστη στη συνεννόηση και τη συνεργασία που είναι και το ζητούμενο στην παρούσα φάση με τον νέο νόμο, έχω εκδηλώσει το ενδιαφέρον να είμαι επικεφαλής μιας ακομμάτιστης, ενωτικής και πολυσυλλεκτικής Κίνησης, δημιουργώντας ένα ψηφοδέλτιο, που θα απαρτίζεται από άτομα της κοινωνίας, που είναι σε θέση και έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν την πόλη και τον Δήμο του αύριο. Αυτή η Κίνηση, θα εγγυηθεί τη συνέχεια της δυναμικής πορείας που έχει μέχρι σήμερα ο Δήμος και η πόλη μας και θα δώσει όλες τις δυνάμεις της, προκειμένου να πάμε την πόλη και τον Δήμο, ακόμη ψηλότερα», δήλωσε ο Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος στάθηκε στη φιλοδοξία του, που θέλει,  η πόλη και ο Δήμος της Καλαμάτας, να γίνει πρώτος στην Πελοπόννησο, αφού όπως είπε, έχει αυτές τις δυνατότητες.

ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΩΛΥΜΑΤΟΣ ΕΚΛΟΓΙΜΟΤΗΤΑΣ

Ο υποψήφιος πια, δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, θα προχωρήσει σύντομα στην επίσημη ανακοίνωση, παρουσιάζοντας κάποια από τα πρώτα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του, καθώς και τους βασικούς του στόχους, με την υποψηφιότητά του, να θεωρείται «κλειδωμένη», αφού όπως είπε, άμεσα θα ξεπεραστεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, το κώλυμα εκλογιμότητας που υπάρχει, καθώς θεωρείται διασφαλισμένη η Νομοθετική Ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που θα ψηφιστεί, το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο του 2019. Αυτή, είναι και η καλά επιβεβαιωμένη πληροφορία της «Φ» για το θέμα, καθώς ο Καλαματιανός υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, πιστός πάντα στις δεσμεύσεις του, είναι ήδη έτοιμος να προχωρήσει το συντομότερο στη ρύθμιση αυτή! «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα θέμα κωλύματος εκλογιμότητας αυτή τη στιγμή, το οποίο είναι τυπικό, καθώς οφείλεται σε αδυναμία εφαρμογής του νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε 10 μήνες πριν από τη διενέργεια των εκλογών που θα γίνουν τον ερχόμενο Μάιο και προέβλεπε πως όσοι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι και είναι υπάλληλοι, διευθυντές κ.λπ., θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί 12 μήνες πριν(!), πράγμα που αντιλαμβάνεστε είναι αδύνατο να εφαρμοστεί», ανέφερε ο κ. Τζαμουράνης, επισημαίνοντας πως για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορά υποψηφίους σε πολλούς Δήμους σε όλη τη χώρα (ίσως και σε δεύτερη περίπτωση στην Καλαμάτα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει να πορευτεί με τον Νίκο Πατσαρίνο) έχει δεσμευτεί ήδη το υπουργείο Εσωτερικών. «Την αδυναμία αυτή, εφαρμογής του νόμου, την έχει παραδεχθεί το υπουργείο Εσωτερικών και με έχουν διαβεβαιώσει ότι θα επιλυθεί με Νομοθετική Ρύθμιση. Αυτές τις μέρες άλλωστε, γίνεται και το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και εξ’ όσων έχουν ανακοινωθεί και είμαι σε θέση να γνωρίζω, αυτή, θα κατατεθεί μετά το Συνέδριο. Πρόκειται για τροπολογία του νόμου «Κλεισθένης», όπου σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις, θα εξαλείψει και τα προβλήματα της εκλογιμότητας», δήλωσε ο Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στην εδώ και καιρό ανακοινωμένη υποψηφιότητα του Βασίλη Κοσμόπουλου.

Ο ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ…

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος που προέρχεται από τον ίδιο χώρο, έχει δηλώσει πως η δική του υποψηφιότητα, είναι ανεξάρτητη, με… καλοδεχούμενη την όποια στήριξη και αυτό, είναι το «σημείο – κλειδί», για τους δύο υποψηφίους, αφού μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει στο εξής, η επιλογή που θα… κάνουν άνθρωποι του χώρου και όχι μόνο, που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια! Τον πρώτο λόγο, έχουν οι Θεόδωρος Μπρεδήμας και Γιάννης Χριστόπουλος από τη δημοτική παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας που… κλίνουν προς τους δύο αυτούς υποψηφίους, αφού δεν υπάρχει από το ΠαΣοΚ, στέλεχος που ενδιαφέρεται να διεκδικήσει αυτόνομα το δημαρχιακό θώκο! Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν να έχουν μιλήσει και με τους δύο, με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» Θεόδωρο Μπρεδήμα, να φέρεται να κλίνει περισσότερο προς τον Βασίλη Κοσμόπουλο. Οι διεργασίες και οι συναντήσεις άλλωστε, στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο, δίνουν και… παίρνουν, ενώ δεν πρέπει να περάσει… έτσι και ο παράγοντας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες, αν και πληροφορίες θέλουν να έχει προσεγγίσει στο πλαίσιο αυτό, και τους συγκεκριμένους, δύο υποψηφίους. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως και ο Βασίλης Κοσμόπουλος, όπως και ο Βασίλης Τζαμουράνης, συζητούν και θα έχουν σίγουρα στελέχη που θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό τους, από άλλους χώρους, ακόμη και την δεξιά, ιδιαίτερα με τους «τριγμούς» στη δημοτική πλειοψηφία, που όμως δεν έχουν μέχρι στιγμής επιφέρει κάποιο ρήγμα με… ονοματεπώνυμο!

Προς τους δύο υποψηφίους, κυρίως προς τον Βασ. Τζαμουράνη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές φαίνεται να καταλήγει η πλειοψηφία του αυτοδιοικητικού στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποια στελέχη φαίνεται να «ψηφίζουν» τον Βασ. Κοσμόπουλο και μάλιστα να συμμετέχουν στο συνδυασμό ως υποψήφιοι. Αυτή πάντως η κινητικότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς ίσως ανακοπεί από μία αυτόνομη υποψηφιότητα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Και μια που μιλάμε για Αριστερά περιττό να αναφέρουμε ότι το ΚΚΕ θα συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», απλά δεν έχει γίνει γνωστό αν και πάλι θα ηγηθεί στην Καλαμάτα ο Δημ. Οικονομάκος ή άλλο στέλεχος.

«ΣΦΗΝΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030 ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΣΤΑ… ΔΥΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ! 

Κλείνοντας, με το συγκεκριμένο χώρο, αυτόν της Κεντροαριστεράς, τουλάχιστον προς το παρόν, αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως έρχεται μια ακόμη υποψηφιότητα, αυτή της Τόνιας Κουζή, από την Κίνηση «Καλαμάτα 2030», στελέχη της οποίας κατά την παρουσίασή της, στο ξεκίνημα, είχαν απαντήσει σε όλους τους τόνους στα ερωτήματα της «Φ», επισημαίνοντας πως δεν θα πάρει σε καμία περίπτωση, αυτοδιοικητική διάσταση! Αυτό, πέραν της επιβεβαίωσης του ρεπορτάζ της «Φ», σύμφωνα με πληροφορίες, φέρνει τριγμούς και στην ίδια την Κίνηση, αφού οι μισοί, πιστοί στην αρχική τους δέσμευση, φέρονται να διαφωνούν και να έχουν δυσαρεστηθεί από την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Τόνιας Κουζή, θεωρώντας πως δεν έπρεπε να υπάρξει… αλλαγή πλεύσης και προφανώς, ανακολουθία λόγων και… αποφάσεων!

 

πηγή


- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ