Στα σκοτάδια και χθες για τρίτη συνεχόμενη μέρα η Πυλία με κατοίκους και φορείς σε απόγνωση!

 Σε απόγνωση αγρότες, κάτοικοι και επαγγελματίες, με το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη να επιρρίπτει ευθύνες και να ζητεί άμεση λύση του προβλήματος, την ώρα που οι ελιές σαπίζουν στα σακιά έξω από τα ελαιοτριβεία

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΝΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ είναι η κατάσταση που επικρατεί σε πολλά χωριά της Πυλίας, τα οποία βυθίζονται στο σκοτάδι, λόγω των βλαβών που συχνά προκύπτουν, από την παλαιότητα του δικτύου της ΔΕΗ.

Χθες, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, πολλές περιοχές παρέμειναν χωρίς ρεύμα με τον προβληματισμό έντονο και τον δήμαρχο να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα. «Για τρίτο 24ωρο, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος και πολλά χωριά από τα Κρεμμύδια, μέχρι τις παρυφές του Ρωμανού, είναι χωρίς ρεύμα. Μιλάμε για τα Κρεμμύδια, τη Γλυφάδα, τον Πλάτανος, το Μυρσινοχώρι και άλλα, με τα προβλήματα σοβαρά», δήλωσε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει.

ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΙΕΣ…

«Τα ελαιοτριβεία της περιοχής δεν δουλεύουν, οι ελιές σαπίζουν στα προαύλια, πάρα πολλοί κάτοικοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχουν ζητήματα. Κρέατα και τρόφιμα χαλούν και καταλήγουν στα σκουπίδια, ψυγεία και οικοσκευές καταστρέφονται. Οι διαμαρτυρίες είναι πάρα πολύ έντονες! Κι εγώ τις λαμβάνω, αλλά και η ΔΕΔΔΗΕ για να τρέξει να αντιμετωπίσει τη ζημιά και, δυστυχώς, μόλις χθες, ύστερα από τρεις μέρες, κάτι έγινε, γι’ αυτό και ο Δήμος προέβη σε εξώδικη διαμαρτυρία στη Διοίκηση και μηνυτήρια αναφορά, διότι πραγματικά, αυτό το φαινόμενο είναι τραγικό. Σε καιρικές συνθήκες οι οποίες δεν είναι ακραίες για να δικαιολογούνται τέτοια φαινόμενα, να υπάρχουν τέτοιες ζημιές», δήλωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

«Τα δίκτυα χρειάζονται συντήρηση και οι εργαζόμενοι, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια, προσπαθούν, αφού είναι εκεί 24ωρα και δουλεύουν για να φτιάξουν ό,τι μπορούν, καθώς δεν έχουν υλικά! Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην περιοχή, αφού με την παραμικρή βροχή και αστραπή, κόβεται το ρεύμα για μεγάλα διαστήματα σε πολλές περιοχές του Δήμου», επεσήμανε ο Δημήτρης Καφαντάρης, τονίζοντας πως αν δεν εκσυγχρονιστεί το δίκτυο, τα προβλήματα δε θα πάψουν να υπάρχουν. «Είναι πραγματικά τραγικό, μια περιοχή που αναπτύσσεται, με ξενοδοχειακές μονάδες, οικιστική ανάπτυξη και επιχειρήσεις, να έχει τέτοια μεγάλα ζητήματα διακοπών ρεύματος, που είναι απαραίτητο αγαθό για να λειτουργήσουμε», δήλωσε, περιγράφοντας την κατάσταση και ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

πηγή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα