Κοινωνικό μέρισμα 2018: Στην τελική ευθεία για να βγει στον αέρα η πλατφόρμα

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις για το koinonikomerisma.gr. Υπολογίζεται ότι περίπου 1,3 εκ. θα είναι οι δικαιούχοι ενώ πολλοί περισσότεροι αναμένεται να κάνουν την αίτηση για να δουν αν είναι δικαιουχοι.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι δοκιμές για να βγει αέρα η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Dikaiologitika News η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr θα ανοίξει σίγουρα μετά τις 18.00, καθώς δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί όλες οι δοκιμαστικές διαδικασίες.

Να σημειωθεί οτι θα ανοίξει σήμερα και όχι αύριο.Παντως εκτιμαται ότι θα είναι περίορισμενα τα προβλήματα που αφορούν τα ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, καθώς αυτά έχουν ήδη δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις για το έτος 2017. 

Βέβαια, απαραίτητη είναι η θετική συγκατάθεση όλων των φιλοξενούμενων ενηλίκων, μέσω της ειδικής φόρμας που πρέπει τα ίδια να συμπληρώσουν. 

Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να αιτηθούν μερίσματος, εφόσον έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνταν εντός του 2017 ακόμα και εάν τώρα δεν διαμένουν στο νοικοκυριό που είχαν δηλώσει. 

Το ίδιο ισχύει ακόμη κι αν κάποιος έχει φιλοξενηθεί για μόλις ένα μήνα εντός του 2017. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα έχουν και αλλοδαποί, αρκεί να πληρούν το κριτήριο νόμιμης και μόνιμης διαμονής για μία πενταετία στην Ελλάδα.

 

dikaiologitika

πηγή


- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ