Εβδομάδα εθελοντισμού και αλληλεγγύης με εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης του 10ου Δημοτικού στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα

Στο πλαίσιο  εθελοντισμού και αλληλεγγύης και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, το σχολείο μας οργανώνει  «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» από 12 έως 20 Δεκεμβρίου, όπου θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα και φάρμακα προκειμένου να τα διαθέσουμε στις οικογένειες παιδιών που έχουν ανάγκη, στα παιδικά χωριά SOS, στο κοινωνικό ιατρείο και στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Ο διευθυντής του Σχολείου Γιάννης Χριστόπουλος, καλεί όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να φέρουν τρόφιμα  και φάρμακα στο σχολείο, για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα τις ημέρες των γιορτών.

Αντιπροσωπεία του σχολείου, όπως τονίζεται στην ενημέρωση, αποτελούμενη από  μαθητές και εκπαιδευτικούς θα επισκεφτούν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, το Γηροκομείο Καλαμάτας, το Παπαδοπούλειο Ίδρυμα, προκειμένου να ψάλλουν τα κάλαντα και να ανταλλάξουν ευχές

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης που θα συνεχιστούν μέχρι 16 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα:

  • Την περασμένη Κυριακή το Τμήμα Ένταξης σε συνεργασία με τους Φίλους Επιτραπέζιων Καλαμάτας οργάνωσαν συνάντηση  για επιτραπέζια παιχνίδια με παιδιά και γονείς.
  • Προχθές, ομάδα μαθητών του Μουσικού σχολείου Καλαμάτας με την καθηγήτριά τους Εύη Ντινοπούλου  αφηγήθηκαν  χριστουγεννιάτικες ιστορίες, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν   κάλαντα σε μια εκδήλωση με τίτλο « Χριστούγεννα παντού».
  • Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. θα γίνει εργαστήριο λινοτυπίας σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα με την επιμέλεια της εικαστικού Μαρίας Μπουρίκα.
  • Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ. η συγγραφέας Κατερίνα Ζωντανού θα διαβάσει στους μαθητές της Α’ τάξης το βιβλίο της «Γράμματα απ’ τον Αϊ Βασίλη».
  • Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. προβολή ταινίας για τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων.

 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Την Τετάρτη   12 Δεκεμβρίου στις  6.30 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές  μεγαλύτερων τάξεων  του  βιβλίου: “Μιλώντας με τους ήρωες του 1821» της Θεοδώρας Λούφα- Τζοάννου.

Ομιλητές :  Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος,  εκπαιδευτικός και Θεοδώρα  Λούφα- Τζοάννου, συγγραφέας.

Τον συντονισμό της παρουσίασης έχει ο δημοσιογράφος Θανάσης Λαγός.

Το βιβλίο παρακολουθεί την επανάσταση από την πρώτη στιγμή. Μιλά για τις δύσκολες στιγμές του ξεκινήματος, για τις νίκες και τις ήττες, για τη θέληση των οπλαρχηγών και του λαού για ελευθερία ή θάνατο, για την εμπλοκή των ξένων δυνάμεων στην υπόθεση και υπενθυμίζει τις συνέπειες του διχασμού σε κάθε μεγάλο βήμα των λαών.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  

 

Οι τάξεις Α΄ και Β΄ με την επιμέλεια των δασκάλων των τάξεων και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ετοιμάζουν και θα μας παρουσιάσουν τις χριστουγεννιάτικες γιορτές την  Δευτέρα  17 Δεκεμβρίου και ώρα  6 μ.μ. και την Τετάρτη   19 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ.

  • Εορταστική αγορά θα λειτουργήσει στο σχολείο από 17 έως και 20 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία Συλλόγου Γονέων, με έργα και κατασκευές που επιμελήθηκαν μαθητές και γονείς.

Στην εορταγορά συμμετέχει  και η Σχολική  Βιβλιοθήκη με κατασκευές και έκθεση βιβλίου.

πηγή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα