«Βόμβες» Νίκα για νέες στηρίξεις και… διαδόχους!

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ «ΨΗΦΙΖΕΙ» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ «ΒΛΕΠΕΙ» ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ… –
ΝΕΑ «ΣΤΡΟΦΗ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΣ από ποτέ, μοιάζει αυτή τη φορά, ο δρόμος προς τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, οι οποίες θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική. Ο συνωστισμός υποψηφίων που προέρχονται από την ίδια δεξαμενή, κάνει ακόμη και τους πολίτες που παρακολουθούν τις εξελίξεις, να… ασφυκτιούν, με τους επίδοξους και τις επίδοξες δημάρχους, απτόητους, να συνεχίζουν στην τροχιά της διεκδίκησης, κυνηγώντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση, πως αυτό, θα πράξουν μέχρι το τέλος.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Χαρακτηριστικό, είναι το παράδειγμα της Καλαμάτας και όσα συμβαίνουν στην «γαλάζια» παράταξη, η οποία είναι κομμένη στα τρία, ίσως και… κάτι παραπάνω, με τις υποψηφιότητες (με αλφαβητική σειρά) Αλειφέρη, Βασιλόπουλου και Οικονομάκου, να έχουν κλέψει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, τα βλέμματα! Τα πράγματα βέβαια, περιπλέκονται, αν κανείς συνυπολογίσει και την υποψηφιότητα του δεξιού, ανεξάρτητου πια βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος για πολλούς, θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο, πως θα αντλήσει ψήφους από την ίδια δεξαμενή, αφού ήδη υπάρχουν διαβουλεύσεις και με στελέχη της δημοτικής παράταξης Νίκα, αλλά και από ευρύτερους χώρους, που δίνουν μια ξεχωριστή δυναμική στην «Ενωμένη Πόλη», που σύντομα θα στεγαστεί στο κέντρο της πόλης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας από την υποψηφιότητα της Μαρίας Οικονομάκου, η οποία είναι η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος της παράταξης Νίκα και μόλις ο δήμαρχος ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή του να μετακινηθεί στο στίβο της Περιφέρειας, έσπευσε να δηλώσει την πρόθεσή της να διεκδικήσει το Δήμο Καλαμάτας, προλαβαίνοντας… αλλά όχι αιφνιδιάζοντας, τη Δημοτική Ομάδα! Οι σχέσεις άλλωστε της κας Οικονομάκου, η οποία είναι φίλα προσκείμενη στον Αντώνη Σαμαρά, με πολλούς συναδέλφους της, του μπλοκ που ανήκει στο… πάλαι ποτέ αντίπαλον δέος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είχαν εδώ καιρό διαρραγεί, με την αποστολή στην Κόρινθο μερικών από αυτούς για να βρεθούν στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα στο πλαίσιο της δήλωσης στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πρόσωπό του, να αποτελεί το… κερασάκι στην τούρτας της χάραξης των δύο διαφορετικών δρόμων! Μοναδικός κερδισμένος σε κάθε περίπτωση, είναι ο δήμαρχος, ο οποίος –τουλάχιστον δημόσια- τα έχει καλά με όλους και πάνω απ’ όλους και με τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο συνάντησε στην πλατεία της Καλαμάτας, πριν την ανακοίνωση της στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπό του. Αυτή, είναι η υποψηφιότητα που… πληγώνει περισσότερο τον χώρο, αφού η Ελένη Αλειφέρη, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία και από τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, προέρχεται από την Περιφέρεια, με την Αρχή της οποίας (Τατούλη) η ΝΔ δια στόματος Άδωνι Γεωργιάδη και όχι μόνο, έχει πλέον τεράστια κόντρα, η οποία γιγαντώθηκε με την υπόθεση του «κοριού» στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και τα όσα ακολούθησαν…

Η τελευταία «γαλάζια» υποψηφιότητα, είναι αυτή του αντιδημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, η οποία προήλθε από τη διαδικασία την οποία ακολούθησε, έχοντας πάρει το «ok» Νίκα, η Δημοτική Ομάδα, για να αναδείξει τον… συνεχιστή του επί 12 χρόνια, δημάρχου Καλαμάτας, εφ’ όσον βεβαίως κερδίσει και τις εκλογές! Οι γκρίνιες και εκεί, δεν λείπουν πλέον, καθώς μετά την ανατροπή του αποτελέσματος, πολλά ακούγονται και αρκετή μελάνη χύνεται για τα βήματα αρκετών και ειδικά του Παύλου Μπουζιάνη, ο οποίος δικαιολογημένα προβληματισμένος, σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στις εκλογές, αν και οι τέσσερις υποψήφιοι (Βασιλόπουλος, Μπασακίδης, Μπουζιάνης και Ντίντα) είχαν δεσμευτεί ηθικά, να στηρίξουν όποιον αναδείξει η κάλπη.

ΒΟΜΒΑ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ –ΞΑΝΑ- ΓΙΑ ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Αίσθηση, προκάλεσε χθες η άποψη που εξέφρασε ο δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειάρχης Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη και τις γύρω περιοχές ενόψει Χριστουγέννων, σχολίασε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, τα της διαδικασίας, αλλά και του… συνωστισμού! «Εγώ είμαι ένας δήμαρχος σε αποδρομή. Αναχωρώ όπως ξέρετε. Θα είμαι δήμαρχος μέχρι τις 31 Αυγούστου και η βασική μου έγνοια, είναι να μην αλλάξει τίποτε στην… περπατησιά και την πορεία του Δήμου και όσο είμαι εγώ εδώ, εγγυώμαι αυτήν την συντεταγμένη πορεία. Από ’κει και πέρα, υπήρξε μια δημοκρατική διαδικασία – με την οποία συμφώνησα – που έδωσε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Βεβαίως, δεν έληξαν εκεί τα πράγματα. Η πορεία από δω και πέρα, είναι δύσκολη και θα δοκιμαστεί στην πράξη το συγκεκριμένο αποτέλεσμα», σχολίασε ο κ. Νίκας, ο οποίος ευχήθηκε τα καλύτερα στη Δημοτική Ομάδα. «Εγώ ελπίζω και εύχομαι, η δουλειά η οποία έχει γίνει τα τελευταία 12 χρόνια στην πόλη, να συνεχιστεί και να υπάρξει η ενότητα και συντεταγμένη πορεία της Δημοτικής Ομάδας, της «Πρωτοβουλίας για την Καλαμάτα», η οποία όλα αυτά τα χρόνια, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της. Εύχομαι και ελπίζω, για να μην εκφράσω -με τα στοιχεία τα οποία έχω- βεβαιότητα, πως τα πράγματα θα πάνε καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας. Μάλιστα, παίρνοντας έμμεσα και θέση, η οποία έγινε ξεκάθαρη, απαντώντας στο ερώτημα της «Φ», αναφορικά με τον «γαλάζιο» συνωστισμό. Ο δήμαρχος, ο οποίος ανήκει στη ΝΔ και στηρίζεται από αυτήν, απαντώντας στο ερώτημά μας, έριξε δύο… βόμβες!

Αρχικά, εκτίμησε πως αυτή, δε θα είναι η τελική εικόνα στις κάλπες, επισημαίνοντας πως κάποιες υποψηφιότητες θα… σβήσουν, ενώ αφού έλαβε τη στήριξη της ΝΔ, είπε πως δε θα είναι μόνο αυτή, που θα τον στηρίξει τελικά, βάζοντας… μπροστά, τον αυτοδιοικητικό του ρόλο και μιλώντας –ξανά- ύστερα από τη… διακοπή ενόψει της στήριξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τα καλύτερα λόγια για κυβερνητικά στελέχη που βοήθησαν την Καλαμάτα και ειδικά για τον ανθυποψήφιό του, Γιώργο Δέδε, σε μια προσπάθεια να «χτυπήσει» ειδικότερα, τον Πέτρο Τατούλη! «Φιλοδοξίες υπάρχουν και βεβαίως, η απλή αναλογική, αυτό το διαλυτικό σύστημα, το οποίο ψηφίστηκε ακριβώς για να διαλύει την Αυτοδιοίκηση και να δίνει τη δυνατότητα «παιχνιδιών», εκτρέφει… φιλοδοξίες προς πολλούς και διαφόρους… Εγώ έχω μια εικόνα ολόκληρης της Πελοποννήσου. Δεν υπάρχει πόλη, όπου να μην υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες, όμως έχουμε 5 – 6 μήνες μέχρι τις εκλογές, αν δε γίνουν συντομότερα εθνικές και δεν αλλάξει το εκλογικό σύστημα. Ας περάσει λίγο ο καιρός να ωριμάσουν τα πράγματα, να κατακάτσει ο… κουρνιαχτός και ας μην είμαστε σίγουροι ότι θα πάμε τον Μάιο με αυτά τα σχήματα, τα οποία ακούτε ή βλέπετε τώρα, στην Καλαμάτα, στη Σπάρτη, στην Κόρινθο και σε άλλες περιοχές, εκτός ίσως της Τρίπολης, όπου και εκεί, κάτι κινείται σε ανάλογη κατεύθυνση», είπε πετώντας την πρώτη βόμβα και συνέχισε ακόμη πιο… καυστικός, ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος βέβαια, πρόταξε την τεράστια εμπειρία του, για να «ξεφύγει». «Έχουμε καιρό να τα δούμε όλα αυτά! Ηρεμία και ας μην σκεπάζουμε τα προβλήματα του τόπου, με τις φιλοδοξίες που μπορεί να έχει ο καθένας που μετριέται με τον ίσκιο του, ενώ δεν θα ’πρεπε…», είπε φωτογραφίζοντας υποψήφια! «Άλλα είναι τα προβλήματα του λαού! Είναι οι λογαριασμοί, να μπορέσει να ψωνίσει για τα παιδιά του τα Χριστούγεννα, να μπορέσει να ανταποκριθεί στη βαρύτατη φορολογία. Είναι η μεσαία τάξη, η οποία κυριολεκτικά διαλύεται, αφού όποιος έχει ένα χιλιάρικο εισόδημα, κοιτάνε πώς να του το πάρουν! Είναι ο επαγγελματίας, ο οποίος τρέμει και δεν κάνει καν… σεφτέ! Αυτά είναι τα προβλήματα του τόπου και όχι ποιος θέλει να γίνει δήμαρχος και αντιδήμαρχος. Ο μακαρίτης ο Κοιλάκος έλεγε: Πάμε για δήμαρχοι, για να μας κάνεις αντιδημάρχους! Δεν είναι αυτά τα μεγάλα προβλήματα! Εγώ στενοχωριέμαι γιατί όλες αυτές οι φιλοδοξίες που γράφετε, υπαρκτές ή ανύπαρκτες, τελικά, σκεπάζουν τα προβλήματα του τόπου, ενώ ούτε ο λαός ενδιαφέρεται γι’ αυτά, λες και αν είναι ο ένας ή ο άλλος δήμαρχος, θα αλλάξει πάρα πολύ η κατάσταση σε κάποιον τόπο! Το θέμα, είναι ότι αυτή η πόλη τα Χριστούγεννα, θα έχει συμφωνική Ορχήστρα…», συμπλήρωσε προσπαθώντας να «ξεφύγει» ο δήμαρχος, ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα της «Φ» αναφορικά με τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες που προέρχονται από τον ίδιο χώρο που τον στηρίζει στην Περιφέρεια, πέταξε… τη δεύτερη «βόμβα».

ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΝΔ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ…

«Δεν με στηρίζει μόνο η ΝΔ. Θα δείτε στην πορεία, θα με στηρίξουν πάρα πολλοί! Το κύριο ασφαλώς, είναι η ΝΔ, αλλά όταν λέμε ότι με στηρίζει, δεν εννοούμε ότι εγώ, είμαι υπάλληλος ή φερέφωνο κανενός. Μιλάμε για ταυτότητα απόψεων και ιδεολογικών θέσεων, αλλά όπως έχω πει πάρα πολλές φορές, στην Αυτοδιοίκηση, έχουμε το προνόμιο να βάζουμε πρώτα τον λαό που υπηρετούμε και το αυτοδιοικητικό σχήμα που υπηρετούμε και βεβαίως, έχουμε την ελευθερία των κινήσεων ως αυτοδιοικητικά στελέχη, να λέμε «μπράβο», «ευχαριστούμε πολύ» σε έναν «αντίπαλο» ιδεολογικό χώρο, όταν φέρεται στο θεσμό που υπηρετούμε, με τρόπο άριστο! Δηλαδή, εγώ, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στα κυβερνητικά στελέχη που βοηθούν την Καλαμάτα και το κάνω σε κάθε ευκαιρία. Να μην ευχαριστώ για παράδειγμα τον Γιώργο τον Δέδε, ο οποίος βοήθησε ουσιαστικά την πόλη; Είναι ανθυποψήφιός μου, αλλά θα ντρεπόμουν αν δεν είχα το θάρρος να πω ότι ήταν θετικός για την πόλη της Καλαμάτας. Αυτό είναι το μεγαλείο του αυτοδιοικητικού», δήλωσε καταληκτικά με νόημα ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος σε μια προσπάθεια προφανώς να αντλήσει ψήφους από παντού, αφού έλαβε το χρίσμα της ΝΔ, άρχισε πάλι να δηλώνει πρώτα αυτοδιοικητικός και μετά Νεοδημοκράτης, μιλώντας ξανά, με τα καλύτερα λόγια, για κάποια κυβερνητικά στελέχη, όπως και για τον κ. Δέδε, ισορροπώντας έτσι το προσωπικό προφίλ του, το οποίο στο φόντο της κόντρας με τον άλλο υποψήφιο, το νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, μοιάζει πολύ πιο «εχθρικό»…

πηγή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα