Αισιοδοξία Νίκα για εξεύρεση λύσης και αιχμές για τα σκουπίδια – Λήγει αύριο η “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” στην Καλαμάτα

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ αισιοδοξία, αλλά και έντονος προβληματισμός για την κατάσταση που επικρατεί στην Πελοπόννησο με τα απορρίμματα, κυριαρχεί στο Δήμο Καλαμάτας, ενόψει της αυριανής ημέρας, όπου λήγει η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε πως ήδη έχει ενημερωθεί η κυβέρνηση και δεν υπάρχει κίνδυνος να… πνιγεί η πόλη στα σκουπίδια, ειδικά μετά τις εξελίξεις στον τομέα του προσωπικού, ενώ άφησε ξεκάθαρες αιχμές για τη συνολική αντιμετώπιση και τις βολές που εξαπολύονται εναντίον της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

«Επιμένουμε και μιλάμε για την Καλαμάτα. Για μια πόλη που είναι η μόνη στην Πελοπόννησο, η οποία αγωνίζεται και κάνει διαχείριση των απορριμμάτων. Ο μόνος δημότης που πληρώνει σήμερα για τα απορρίμματα, είναι ο δημότης Καλαμάτας. Δε λέω ό,τι γίνεται κάτι τέλεια, όμως ολόκληρη η Πελοπόννησος, έχει καταντήσει να είναι μια απέραντη χωματερή! Κανένας σχεδόν δε μιλάει για ό,τι γίνεται σε άλλες περιοχές και πόλεις της Πελοποννήσου, ακόμη και δίπλα μας», δήλωσε ο κ. Νίκας, ο οποίος ζήτησε να αναγνωριστεί η προσπάθεια και το τίμημα που καταβάλουν οι δημότες για να προστατεύει στοιχειωδώς το περιβάλλον.

«Δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός από την Καλαμάτα, για το πρόστιμο των 13 εκατ. ευρώ που πληρώνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις δεκάδες χωματερές που είναι απλωμένες σε όλη την Πελοπόννησο, αλλά η Καλαμάτα. Η Καλαμάτα, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα», σημείωσε με νόημα ο δήμαρχος, ο οποίος τόνισε πως το μόνο ζήτημα που εκκρεμεί, είναι η τοποθέτηση των δεμάτων με το αδρανοποιημένο υπόλειμμα. «Αυτό, μπορεί να τακτοποιηθεί με μια απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, όπως άλλωστε, προβλέπεται από το νόμο», ανέφερε και επεσήμανε πως ενόψει της λήξης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έχει ήδη σταλεί σχετικό έγγραφο στο Δήμο, από το υπουργείο Εσωτερικών.

πηγή


- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ