“Τούτσι” από το “Συν 1- Μιχάλης Τούμπουρος” μέχρι τις 2/12 | Τεράστια η ανταπόκριση του κόσμου

Συνεχίζονται οι παραστάσεις της “Τούτσι” από το θεατρικό σχήμα “Συν 1 – Μιχάλης Τούμπουρος” με τον κόσμο να δείχνει μια τεράστια ανταπόκριση, να γεμίζει κάθε βράδυ εκτός της Δευτέρας το Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και να καταχειροκροτεί ηθοποιούς και λοιπούς συντελεστές.

Πρόκειται για το ανέβασμα μιας κλασσικής πλέον κωμωδίας της δεκαετίας του ’80, που ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία και την ευαισθησία της, με μια διπλή προβληματική που καταρχήν του χαρίζει την αξιοπιστία μιας «σκεπτόμενης» κωμωδίας. Από τη μια αποτελεί σχόλιο πάνω στην ανεργία και από την άλλη αγγίζει το αιώνιο ζήτημα της διαφοράς και της συμπληρωματικότητας των δύο φύλων. Κι όλα αυτά σε μία δεκαετία κατά την οποία η αμερικανική κοινωνία γνώρισε και την ανεργία και την αποκαθήλωση των ταμπού κατά των ομοφυλόφιλων. Το Tootsie είναι πάνω από όλα ένα ξεκαρδιστικό και ανατρεπτικό έργο που προκαλεί το θεατή να το αντιμετωπίσει ως love story.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το ανέβασμα αυτής της παράστασης, όλοι το περίμεναν πως και πως, καθώς πρόκειται για μια αγαπημένη ταινία, για μια ερμηνεία ταυτισμένη με τον Νταστιν Χόφμαν , που τον απογείωσε, για μια ταινία που είχε προταθεί και αποσπάσει Όσκαρ Ερμηνείας για την Τζέσικα Λάνγκ, κυρίως όμως για μια ταινία, το θεατρικό ανέβασμα της οποίας είχε πολλές τεχνικές δυσκολίες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η συγκεκριμένη ταινία δεν είχε ξανανέβει ποτέ θεατρικά.

Το “Σύν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος” θέτοντας πάντα τον πήχη ψηλά στις παραγωγές τους, για άλλη μια φορά νίκησε το στοίχημα και κατόρθωσε να παρουσιάσει μια παράσταση, που μόνο δουλειά ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας δεν θύμιζε. Εξαιρετική διασκευή και σκηνοθετικό δέσιμο από τον κύριο Κώστα Κατσουλάκη, ώστε να υπάρχει ροή και να μην δημιουργούνται κενά στην υπόθεση, πολλά σκηνικά, πολλά κοστούμια, άρτια σχεδιασμένος φωτισμός και ακουστική, ωραία μουσική και τραγούδια και κυρίως δεκαεφτά ηθοποιοί επί σκηνής που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προκαλώντας άλλοτε γέλιο και άλλοτε συγκίνηση.

Ειδικά ο πρωταγωνιστής της παράστασης, Λεωνίδας Παχτίτης για άλλη μια φορά μας εξέπληξε ευχάριστα με το ταλέντο του. Ως τραγουδιστής το ξέρουμε οτι είναι ταλαντούχος. Ως ηθοποιό τον είχαμε θαυμάσει στο Cabaret πάλι με το “Συν Ένα” σε έναν άλλον ρόλο. Αυτή τη φορά όμως ο αγαπημένος Λεωνίδας μεταμορφώθηκε στην τέλεια “Τούτσι” συνδυάζοντας την υποκριτική με το τραγούδι και προκαλώντας άλλοτε γέλιο και άλλοτε συγκίνηση στους θεατές.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους οι Καλαματιανοί έχουν αγκαλιάσει την παράσταση αυτή γεμίζοντας το Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου κάθε βράδυ σε sold out παραστάσεις και τοποθετώντας την Τούτσι στην κορυφή.

 

Συντελεστές της παράστασης:

Μετάφραση: Αντώνης Θεοδώρου

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης

Σκηνικά: Γιάννης Τσούπας

Προσαρμογή Μουσικής: Πάνος Κουραμπάς

Στίχοι Τραγουδιών: Μιμίκα Τάσση

Κοστούμια-Φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης

Βίντεο-Μοντάζ: Γιώργος Λαχανάς

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Χριστίνα Αρβανίτη, Μάρω Γιαμαρέλου, Βασίλης Δωδέκατος, Πάνος Ηλιόπουλος, Λευτέρης Καρμοίρης, Μιχάλης Καρμοίρης, Σέφη Κούβελα, Πάνος Κουραμπάς, Μαρία Κρόμπα, Νίκος Κυριακουλάκος, Χρύσα Μαργαριτίδη, Ρούλα Μέντη, Έφη Μπετιχαβά, Σοφία Μποτσέα, Λεωνίδας Παχτίτης, Αλέκα Σταυριανέα, Τάκης Τσαπόγας.

 

Παραστάσεις έως 2 Δεκεμβρίου (εκτός Δευτέρας) στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Πρόγραμμα παραστάσεων :

-Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21.15 

-Σαββάτο και Κυριακή στις 20.00 

Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας  από τις 18.00 έως τις 21.00 κάθε μέρα. 

Τηλέφωνο κρατήσεων : 6908252187 (μπορείτε να καλείτε από τις 10.00 έως τις 14.00 κάθε μέρα)  

Υποστήριξη: Έμφασις 91.8 fm – Life fm 88 – Entermessinia.gr –Entermessinia TV 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ