“Το μαργαριτάρι του κόσμου” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας | Πρεμιέρα 18/11

Πρεμιέρα κάνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί η παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας “Το μαργαριτάρι του κόσμου” του Γιάννη Μαργαρίτη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Φραγκιόγλου.

Πρόκειται για μια όμορφη και παράξενη ιστορία για ένα μεγάλο ταξίδι. Μια ιστορία για τους ενήλικες του αύριο. Αξιοποιώντας στοιχεία της ελληνικής παράδοσης, όπως το αηδόνι, το πετροχελίδονο, το αθάνατο νερό και άλλα στοιχεία, το έργο αφηγείται μια ιστορία που μας ταξιδεύει με φαντασία σε έναν κόσμο ανοιχτών οριζόντων.

Σύμβολα, μύθοι και θρύλοι (σε σύγχρονη θεατρική φόρμα) , συνθέτουν την ιστορία που μιλάει για στόχους, πίστη σε αυτό που θέλουμε, συνεχή προσπάθεια και αγώνα για την επιτυχία αλλά και για την αγάπη και την ομορφιά που κατακλύζει τα πάντα , αρκεί να αναπτύξουμε την ικανότητα για να την αισθανθούμε.

Δύο μισά μαργαριτάρια θα γίνουν η αιτία ενός περιπετειώδους οδοιπορικού. Παραδόσεις και παράξενοι άνθρωποι, θάλασσες, βουνά και έρημοι, σε άγνωστα μέρη, που θα διαβεί ένας μικρός βοσκός, θα γίνουν δύναμη και σοφία μέχρι να συναντήσει τον πατέρα του, τον ββασιλιά του Ήλιου. Κι όταν τα δύο μισά μαργαριτάρια γίνουν ένα, η γνώση , η αγάπη, και η ομορφιά θα φέρουν και την ένωση του κόσμου.

Σκηνοθεσία : Δημήτρης Φραγκιόγλου

Παίζουν : Εύη Γιαννακοπούλου, Άγγελος Μαρίνης, Γιώργος Τσαπόγας, Ελένη Χρηστίδου

Παραστάσεις οργανωμένες για σχολεία : Τρίτη , Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή πρωί.

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή στις 11.30.

Τηλέφωνα : 27210-82616 και 6983581023

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ