Παρουσιάσθηκε η αφίσα του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

Σήμερα το απόγευμα στις 18.30 στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας παρουσιάσθηκε η αφίσα του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Καλαματιανού Καρναβαλιού κυρία Χρύσα Λιάππα, η οποία ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τα μέλη της καρναβαλικής επιτροπής, την κυρία Ακριβή Καλογεροπούλου , ευγενική χορηγία της οποίας είναι η αφίσα του καρναβαλιού, τους χορηγούς της βραδιάς και φυσικά τους εκπροσώπους των γκρούπ που έδωσαν το παρόν. Κάλεσε επίσης τον κόσμο να αγκαλιάσει το Καλαματιανό Καρναβάλι και να ετοιμασθεί για διασκέδαση και χορό.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν κάποιοι από τους καρναβαλιστές οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που οι ετοιμασίες του Καρναβαλιού έχουν ξεκινήσει τόσο νωρίς. Κοινό μήνυμα στις δηλώσεις όλων να καλέσουν τον κόσμο να διασκεδάσει και να χορέψει στο 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι.

Ακολούθησε η αποκάλυψη της αφίσας, την οποία έκανε η περσινή Πριγκίπισσα Ιζαμπώ. Κεντρικό θέμα ο καρναβαλιστής. Έντονα χρώματα και μοτίβα αγκαλιάζουν έναν χαμογελαστό πρόσωπο που χορεύει και καλεί και εμάς να τον ακολουθήσουμε.

Τον λόγο μετά την αποκάλυψη πήρε η δημιουργός της αφίσας, η  γραφίστρια Ακριβή Καλογεροπούλου, η οποία ανέλυσε το σκεπτικό και την ιδέα που την οδήγησε να επιλέξει αυτό το θέμα, αυτά τα σχέδια και χρώματα.

Η βραδιά έκλεισε με κεράσματα και αναψυκτικά, καθώς και με μουσική, χορό και παιχνίδια από την ομάδα παιχνιδιών.

Να θυμίσουμε οτι :

-το εκθετήριο στολών θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις 25 Ιανουαρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο,

-η τελετή έναρξης του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου και

-η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και τελετή λήξης στις 10 Μαρτίου 2019.

Το ιδιαίτερο με το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι είναι οτι θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες / τέσσερα Σαββατοκύριακα, ενώ παλαιότερα διαρκούσε δύο εβδομάδες / τρία Σαββατοκύριακα.

Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει 14 συμμετοχές, πολύ καλός αριθμός, αν σκεφτούμε την χρονική απόσταση από την περίοδο των Απόκρεων , από τις οποίες δύο είναι από  Δημοτικά Σχολεία της πόλης, το 2ο και το 24ο Δημοτικό.

Φωτογραφίες :

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ