Επίσκεψη της συγγραφέως Φιλομήλας Βακάλη-Συρογιαννοπούλου στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Ένα ξεχωριστό πρωινό είχαν την ευκαιρία να περάσουν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά την Δευτέρα 19/11 παρέα με την συγγραφέα Φιλομήλα Βακάλη- Συρογιαννοπούλου η οποία επισκέφτηκε για πρώτη φορά το σχολείο.

Η συγγραφέας γνωρίστηκε με τα παιδιά, συζήτησε μαζί τους, έπαιξε και «δημιούργησε» με τους μικρούς μαθητές των Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων. Με κέφι και ενθουσιασμό μικρού παιδιού και η ίδια έφτιαξε χειροτεχνίες,  χόρεψε, τραγούδησε και τα προέτρεψε τα παιδιά σε μικρές δραματοποιήσεις.

Ξεχωριστή εντύπωση προκάλεσαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όσα η συγγραφέας εκμυστηρεύτηκε για την ζωή και την τέχνη της, για τα παραμύθια και την αγάπη της για τα βιβλία, τα οποία χαρακτήρισε χωρίς διαβατήρια ταξιδευτές της Ειρήνης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας, που εμψυχώνει η κα Χριστίνα Δίμιζα, τα παιδιά είχαν ήδη διαβάσει και αξιοποιήσει δημιουργικά δύο από τα πιο αγαπημένα βιβλία της κ. Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, το «Ρόμπολο, το προσφυγάκι του δάσους» και το βιβλίο «Κόκκινη Κλωστή Μετάξι», ενώ η ίδια δεν παρέλειψε να χαρίσει σε κάθε τάξη ένα ακόμα  βιβλίο της και να παροτρύνει τα παιδιά να ταξιδεύουν με τις λέξεις του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ