8o Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας | 19-21 Νοεμβρίου 2018 στο “Elite City Resort”

Ξεκίνησε σήμερα στις 16.30 στο “Elite City Resort”  το 8o Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.  Οι αιτήσεις συμμετοχής από όλη την Ελλάδα έφτασαν τις 1.200 σπάζοντας ρεκόρ και αποδεικνύοντας ότι το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας έχει γίνει πλέον θεσμός.

Τα μαθήματα και οι ομιλίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, ενώ το ιδιαίτερο με το φετινό Σχολείο Τουρισμού είναι οτι για πρώτη φορά θα υπάρχει και άλλη μια μέρα, καθώς η Πέμπτη 22 Νοεμβρίου θα είναι «αφιερωμένη» μόνο στους επαγγελματίες εστίασης της Μεσσηνίας.

Το φετινό Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας δίνει βάρος στην “διαφορετικότητα”! Διαφορετικότητα στους επισκέπτες της περιοχής, στους τρόπους φιλοξενίας και εξυπηρέτησης, αλλά και ανάμεσα στους εργαζόμενους μέσα στην ίδια επιχείρηση.

 

Κατά την διάρκεια την πρώτης μέρας πραγματοποιήθηκαν κάποια σεμινάρια και μια ημερίδα για μαθητές Σχολείων της Μεσσηνίας.

.

Στην συνδιοργάνωση του 8ου Σχολείου Τουρισμού συμμετέχουν το “Elite City Resort”, η Costa Navarino και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ το Σχολείο  πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
Επίσης στην υποστήριξη συμμετέχει και το Ινστιτούτο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ η εκπαιδευτική εποπτεία και η αιγίδα ανήκει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στο 8 Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας θα συμμετάσχει επίσης η ομάδα μαγειρικής “Εν Δυνάμει της Θεσσαλονίκης”, που αποτελείται από παιδιά με σύνδρομο Down , με την καθοδήγηση του καθηγητή τους. Τα μέλη της ομάδας θα δημιουργήσουν μαγειρικά στη σκηνή του Σχολείου περνώντας το μήνυμα για την αποδοχή της διαφορετικότητας , που όπως είπαμε είναι και η έννοια πάνω στην οποία θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος.

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα οργανωθεί  work shop επαγγελματιών εστίασης, που απευθύνεται σε 80 επαγγελματίες από όλη τη Μεσσηνία, με θέμα τις νέες τάσεις γαστρονομίας και στις δυνατότητες της μαγειρικής τεχνικής.

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές του Σχολείου μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του 8ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας στο facebook

Φωτογραφίες 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ