Όχι του εισαγγελέα Τιράνων στην παράδοση της σορού του Κατσίφα – Ξεσπά η αδελφή του

Ο εισαγγελέας των Τιράνων αρνήθηκε την παράδοση της σορού στην οικογένεια Κατσίφα και μάλιστα ζήτησε από τον πατέρα του ομογενή, Γιάννη Κατσίφα, να πάει στην αλβανική πρωτεύουσα για να δώσει κατάθεση!

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Γιοβανόπουλος δήλωσε ότι κανείς δεν γνωρίζει που αποσκοπεί ο εισαγγελέας και χαρακτήρισε ακατανόητες τις καθυστερήσεις, σύμφωνα με το real.gr.

Σχολιάζοντας την κλήση του Γιάννη Κατσίφα στην εισαγγελία ο κ. Γιοβανόπουλος είπε πως «σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Κατσίφας δεν μπορεί να γνωρίζει γιατί δεν ήταν παρόν. Τι εξηγήσεις να δώσει. Τι ξέρει αυτός ο άνθρωπος. Ποιος εισαγγελέας σκέφτηκε να πάρει από αυτόν κατάθεση. Είναι ένας ηλικιωμένος, πάμφτωχος που δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα».

Αλβανικά ΜΜΕ: Υπάρχει βίντεο από την επιχείρηση εξουδετέρωσης του Κατσίφα

«Να διαλευκανθεί η υπόθεση»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Ευθύμης Ναυρίδης προσήλθε νωρίτερα στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου ανέφερε: «Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας».

Στο μεταξύ, να κάνουν την κηδεία του παιδιού τους όσο το δυνατόν συντομότερα για να αναπαυθεί η ψυχή του, καθώς και να δοθούν απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτες, ζητούν οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η οικογένεια ζητά, όπως έγινε γνωστό, να σταματήσει κάθε διαδικασία για νέα νεκροτομή στη σορό, θεωρώντας ότι πλέον δεν έχει νόημα μετά και τη διαπίστωση ότι ο Αλβανός ιατροδικαστής είχε αλλοιώσει βασικά στοιχεία. Το αίτημα υπέβαλε στις Αρχές Αργυροκάστρου ο πατέρας του θύματος προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η κηδεία.

“Ξεσπά” η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα: τον εκτέλεσαν 

Την τραγική κατάσταση την οποία βιώνει η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα περιέγραψε η αδελφή του μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Η Ερμιόνη Κατσίφα υπογράμμισε την αδιαφορία και το σκοτάδι στο οποίο οι αλβανικές Αρχές βυθίζουν την οικογένεια, σχετικά με την πορεία της υπόθεσης, λέγοντας ότι ξέρουμε «ό,τι ακούσαμε από την τηλεόραση». Εξέφρασε επίσης την απόγνωση της οικογένειας για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ταφεί ο νεκρός, παρά έχει μπλέξει σε ένα δαίδαλο γραφειοκρατίας.

Για σκοπιμότητα των αλβανικών Αρχών στις καθυστερήσεις έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Γιοβανόπουλος, ενώ περιέγραψε παράλληλα ένα “χάσμα” στον τρόπο λειτουργίας του κράτους της Αλβανίας.

«Τα πράγματα δε λειτουργούν έτσι στα σύγχρονα κράτη. Λες και ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα και εξήγησε ότι, «δεν υπάρχουν πρωτόκολλα, άνθρωποι υπεύθυνοι να σου πουν πού πάνε τα πράγματα», για την πορεία της υπόθεσης.

Διευκρινίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος», επανέλαβε ότι η οικογένεια δεν έχει ακόμα λάβει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, όπως και κανένα άλλο έγγραφο, ενώ διερωτήθηκε πού είναι το κινητό τηλέφωνο και τα προσωπικά αντικείμενα του θανόντος, αλλά και το τι συνέβη μεταξύ των δύο περιστατικών που έλαβαν χώρα την Κυριακή, δηλαδή το επεισόδιο με τους αστυνομικούς στο χωριό και το θάνατο του 35χρονου στο βουνό.

 

 

eleftherostypos, ant1news

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ