Τροχαίο Παντελίδη: Κύπριοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν πως οδηγούσε η Κυριάκου

Στο επίκεντρο της σημερινής εκδίκασης στην Αθήνα της έφεσης που άσκησε η οικογένεια του δημοφιλούς τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης θα βρεθεί η έκθεση των Κυπρίων εμπειρογνωμόνων επί τροχαίων δυστυχημάτων, Αντρέα και Γιώργου Τζιρκαλή.

Το νέο στοιχείο που φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα ο «Π» αφορά το γεγονός ότι η οικογένεια του τραγουδιστή θεωρεί αναξιόπιστα και τα ευρήματα των ελληνικών αρχών και ειδικότερα τα αποτελέσματα των γενετικών εξετάσεων που έγιναν εντός του μοιραίου οχήματος. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π», δεν βρέθηκε γενετικό υλικό της Φρόσως Κυριάκου εντός του αυτοκινήτου, παρά το ότι η κοπέλα επέβαινε πέραν πάσης αμφιβολίας σε αυτό. Σύμφωνα με την οικογένεια Παντελίδη, ο μη εντοπισμός γενετικού υλικού της Φρόσως Κυριάκου στερείται κάθε λογικής και θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία των ερευνών συνολικά.

Όπως εξηγεί πηγή προσκείμενη στην οικογένεια, αυτή ακριβώς η αμφισβήτηση της οικογένειας του Παντελίδη ήταν που την οδήγησε αρχικά σε Αμερικανούς εμπειρογνώμονες και στη συνέχεια στους Κύπριους εμπειρογνώμονες επί τροχαίων δυστυχημάτων. Συγκεκριμένα, η οικογένεια του τραγουδιστή, από τη στιγμή που αποφάσισε να εφεσιβάλει την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου απευθύνθηκε σε Αμερικανούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι παρέπεμψαν τη μητέρα του καλλιτέχνη στους κυρίους Αντρέα και Γιώργο Τζιρκαλή και στην εταιρεία εμπειρογνωμοσύνης που διατηρούν στην Κύπρο.

Πώς ενήργησαν

Όπως έγραψε προχθές ο «Π», οι Κύπριοι εμπειρογνώμονες, μετερχόμενοι μιας εξειδικευμένης μεθοδολογίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μοιραίο όχημα δεν οδηγείτο από τον Παντελίδη αλλά από τη Φρόσω Κυριάκου. Το συμπέρασμα, όπως πληροφορούμαστε από πηγές προσκείμενες στην οικογένεια, προέκυψε από το γεγονός ότι η θέση που βρέθηκε το σώμα του τραγουδιστή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από βασικές αρχές της φυσικής και της μηχανικής, παρεκτός ο τραγουδιστής βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού κατά την ώρα της σύγκρουσης. 

politis.com.cy

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ