Το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «ογκρατέν» είναι σίγουρα λιωμένο τυρί και φούρνος. Αν, τώρα, σε αυτή την περιγραφή προσθέσουμε και τις πατάτες, τότε μιλάμε για την απόλυτη συνταγή. Για να δούμε, λοιπόν…

Υλικά

8 πατάτες μέτριες καλά πλυμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο 180 γρ. βούτυρο
1 φλ. ψιλοκομμένο μπέικον
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. τυρί τσένταρ + 2 φλ. για την επικάλυψη
½ φλ. γάλα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μικρά κομματάκια
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ethnos.gr