Πως αποφυλακίστηκε ο παιδοκτόνος της Κρήτης που έπνιξε τα τρία αγγελούδια του

Αποφυλακίστηκε ο Γιώργος  Μεταξάκης ο οποίος είχε σοκάρει το πανελλήνιο, όταν σκότωσε με φρικιαστικό τρόπο  στις 21 Σεπτεμβρίου του 1999 τα τρία παιδιά του στον Αλμυρό ποταμό της Κρήτης, οδηγώντας τα σε πνιγμό, προκειμένου  να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγο του.

Τα τρία αδικοχαμένα αδελφάκια βρέθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο στην όχθη του ποταμού: Ο 10χρονος Γιάννης, ο 4χρονος Νικόλας και το μόλις δύο ετών αβάπτιστο. Άφησε μόνο να γλιτώσει η 12χρονη αδελφή τους Τάνια.   

Ένα χρόνο μετά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου επιβάλλει τρις ισόβια στον Γιώργο Μεταξάκη, ενώ ο ίδιος παραιτήθηκε της έφεσης. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς του Ηρακλείου, πριν από λίγες ημέρες, στις 23 Νοεμβρίου, πέρασε την πύλη εξόδου των φυλακών Δομοκού όπου βρισκόταν τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως σχολίασαν έγκριτοι νομικοί, η αποφυλάκιση του Μεταξάκη, καταδικασμένου σε τρις ισόβια, δρομολογήθηκε από τη στιγμή που έχει συμπληρώσει 19 έτη πραγματικής έκτιση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει επιδείξει καλή διαγωγή μέσα στη φυλακή. 

Με τον νόμο Παρασκευόπουλου το όριο της πραγματικής έκτισης ορίζεται στα 19 έτη αντί των 20 που ίσχυε μέχρι πρότινος υπό την προϋπόθεση να πληρούνται τα προαναφερόμενα κριτήρια.

Όπως επίσης αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς η  αποφυλάκισή του έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο περιβάλλον της πρώην συζύγου του, Αργυρώς, που  ενημερώθηκε άτυπα για την εξέλιξη αυτή. Ωστόσο δεν γνωρίζουν ακόμα τους όρους που τέθηκαν για την αποφυλάκισή του, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Γιώργο Μεταξάκη έχει απαγορευτεί να βρίσκεται στο Ηράκλειο.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ