Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας μετά την ανάρτηση του ναζιστικού συμβούλου «μαύρος ήλιος»,  στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στο ματς της Ελλάδας με την Εσθονία. Την εντολή έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίεας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια σχετικής έρευνας τόσο για την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου  όσο και για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας που προηγήθηκε.

Την προκαταρκτική θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας, ενώ στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο. Σημειώνεται πως για όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ υπέβαλλε αναφορά ο υφυπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στην Εισαγγελέα  του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αλλά και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Μάλιστα, στο φάκελο που απέστειλε, στον οποίο περιλαμβάνονταν τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοναζαστικές εικόνες ντροπής στο γήπεδο, ζητώντας τους να  πράξουν τα «δέοντα».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ethnos.gr