«Ο τάφος του Ινδού» μπροστά στου πρ. Κοιλάκου! – Αναπάντητα ερωτήματα για το “μπάζωμα” και τη 2η φάση των εργασιών

ΑΙΣΘΗΣΗ μαζί με πολλά αναπάντητα ερωτήματα, συνεχίζει να προκαλεί η κατάσταση στην παραλία της Καλαμάτας, στου πρώην Κοιλάκου, όπου ο επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο μαγαζί, μετά την επέλαση του «Ζορμπά», τοποθέτησε κάποια υλικά που δεν προβλέπονται, προφανώς για να είναι πιο ασφαλής η περιουσία του!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, έβγαζαν… μάτι κι έτσι, σχεδόν παράλληλα με καταγγελίες, το Λιμενικό περιπολώντας, διαπίστωσε τις παρατυπίες και κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες και μάλιστα με τη διαδικασία αυτοφώρου και η υπόθεση πήγε στη Δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια, επενέβη και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη πως πρέπει να αφαιρέσει κάποια από τα υλικά που τοποθέτησε μετά την κακοκαιρία, διαφορετικά θα του αρθεί η άδεια, όμως… η συνέχεια σύμφωνα με τους περίοικους, παραμένει «προβληματική»! «Ζούμε υπέροχες ημέρες!!!  Φτιάξαμε ένα αυτοσχέδιο νεκροταφείο στην παραλία όπου, φαντάζομαι, θα… κηδέψουμε τα όνειρα της νιότης μας για «ελεύθερες παραλίες στο κοινό», «απελευθέρωση των απολήξεων των δρόμων από ομπρέλες και καθίσματα» και άλλα παρόμοια ηχηρά», σημειώνει στη νέα καταγγελία του στη «Φ», ο κάτοικος της παραλιακής, Μιχάλης Τσιάλας, ο οποίος καταθέτει τον προβληματισμό του, για τον ρόλο των Αρχών του τόπου. «Φαίνεται όμως, ότι σε χαλεπούς καιρούς όπως η κρίση που διανύουμε, πάνε περίπατο όλες οι μεγαλοστομίες και υποτασσόμαστε στον Μινώταυρο του χρήματος. Πως αλλιώς μπορούν να ερμηνευθούν οι αποφάσεις των κάθε λογής Αρχόντων (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες, … Ενδοκεντρωμένες και δεν ξέρω τι άλλο…). Αυτό που ξέρω, και που ξέρουν όλες οι οικογένειες της παραλίας που χρησιμοποιούν την ακτή, είναι ότι κάποιοι συμπολίτες μας, που τους εμπιστευθήκαμε την λειτουργία της πόλης, μας έχουν προδώσει. Παρ’ όλα αυτά σκοπεύουν να ζητήσουν εκ νέου την ψήφο μας. Φυσικά θα αντιτείνουν ότι «όλα είναι νόμιμα». Είναι όμως και ηθικά;», επισημαίνει καταλήγοντας ο κ. Τσιάλας, με τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, πολλά!

  • Αλήθεια, ο δήμαρχος, ο πρόεδρος και τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου του Λιμεναρχείου, της Αποκεντρωμένης και των Υπουργείων, μπορούν να απαντήσουν στους πολίτες, τι θα πράξουν αν τους ζητήσει κάποιος από εμάς τους αδαείς να κάνει το ίδιο δίπλα ή σε παρακείμενη παραλία; Θα μας αφήσουν να… δημιουργήσουμε «τάφους του Ινδού» ή όχι;;;
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ