Ο αγαθός γίγαντας του ΕΚΑΒ – 20 χρόνια κάθειρξη για πλαστό πτυχίο

Η περίπτωση της 53χρονης καθαρίστριας δεν είναι η μοναδική. Ο “αγαθός γίγαντας” του ΕΚΑΒ, όπως τον αποκαλούν οι συνάδελφοι του, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε είκοσι χρόνια κάθειρξη, γιατί σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είχε πλαστογραφήσει τίτλο σπουδών. Συγκινούν τα λόγια του στην Ιωάννα Βάσσου για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Για περισσότερα από 20 χρόνια ήταν alert για να τρέξει όπου τον χρειαστούν. Έσωσε πολλές ζωές συνανθρώπων μας, ενώ διακινδύνεψε τη δική του. Από τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ ο 50χρονος διασώστης βρέθηκε στη φυλακή, κατηγορούμενος για κακουργηματική απάτη και πλαστογραφία. 

“ΚΑΚΩΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ. ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΛΥ”

«Αυτά τα λεφτά τα έχω δουλέψει με πολύ φιλότιμο, δεν έχω λείψει ούτε μια μέρα από τη δουλειά μου. Έχω ξεγεννήσει στο αεροπλάνο, έχω ξεγεννήσει στον δρόμο ανθρώπους, έχω γλιτώσει ζωές. Κακώς που έκανα αυτή την παρανομία αλλά ειλικρινά δεν είμαι εγκληματίας. Κάθε μέρα το μετανιώνω» λέει ο κατηγορούμενος εργαζόμενος του ΕΚΑΒ.

Το 1997 πήρε το πτυχίο του κουμπάρου του και πλαστογράφησε το ονοματεπώνυμο του ίδιου για να περάσει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ανακάλυψε όμως ότι θα είχε προσληφθεί και με το δικό του πτυχίο, από τη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Ήταν όμως αργά. 

“ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ- ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ”

«Έχω καταστραφεί και ηθικά και ψυχολογικά και οικονομικά. Με στηρίζουν οι συνάδελφοι μου με κάποια χρήματα που μαζεύουν και μου δίνουν. Ο «αγαθός γίγαντας» όλοι έτσι με φωνάζουν, επειδή είμαι πανύψηλος, είμαι 130 κιλά και όλοι με θεωρούν παιδάκι» λέει ο ίδιος.

“ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ”

«Εργάζεται πολλές ώρες και πέραν του ωραρίου του, είναι από τους καλύτερους διασώστες, αλλά δυστυχώς η δικαιοσύνη έδειξε μεγάλη αυστηρότητα» δήλωσε ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ. 

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση και στο Εφετείο σε 13. Έμεινε 1, 5 μήνα στις φυλακές Χαλκίδας. Τώρα περιμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου και παρακαλά τον Θεό να αθωωθεί. 

ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ

Άλλοι μπαίνουν φυλακή και άλλοι αθωώνονται πανηγυρικά. Οι περιπτώσεις είναι πολλές. 

-Χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου με πλαστό πτυχίο Ιατρικής, εργάστηκε 21 μήνες, εισέπραξε 57.000 ευρώ, και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2, 5 ετών με αναστολή. 

-55χρονη διορίστηκε στο δημόσιο με πλαστό απολυτήριο, εισέπραξε 176.000 ευρώ και τελικά αφέθηκε ελεύθερη

-Δικαστική Υπάλληλος στα Χανιά με πλαστό πτυχίο Νομικής κρίθηκε αθώα.

«Έχω περίπτωση δύο υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα, στον ίδιο φορέα όπου ο ένας κηρύχθηκε ένοχος και ο άλλος αθώος. Είναι άδικο γιατί το κράτος θα έπρεπε εγκαίρως να είχε ερευνήσει τη νομιμότητα ή όχι των προσλήψεων» δήλωσε ο Δημήτρης Τσοβόλας. 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ