Ο Μένιος Φουρθιώτης έχασε τη μάχη των ασφαλιστικών μέτρων με το Open TV, με αποτέλεσμα την άμεση διακοπή της εκπομπής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του παρουσιαστή κατά του καναλιού «Έψιλον» και των εταιριών Dimera και Ραδιοτηλεοπτική. Σήμερα λοιπόν δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση του δικαστηρίου.

Με την εν λόγω κρίση, όλα δείχνουν πως δεν ισχύει πια η προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί υπέρ του Μένιου Φουρθιώτη, αφού η ισχύς της ήταν μέχρι την έκδοση απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως η προσωρινή διαταγή είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιούλιο και ανάγκαζε το κανάλι να συνεχίσει τη συνεργασία του με το Μένιο Φουρθιώτη στην παρουσίαση της εκπομπής, όπως προέβλεπε η σύμβασή του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η τροποποιητική σύμβαση που είχε υπογράψει ο παρουσιαστής με τον τηλεοπτικό σταθμό στις 7 Αυγούστου του 2017, δηλαδή μόλις τέσσερις ημέρες πριν το κανάλι αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς και περάσει στον έλεγχο του Ιβάν Σαββίδη. Η πλευρά των εταιριων έθεσε την σύμβαση αυτή υπό αμφισβήτηση, ενώ οι δικηγόροι του Μένιου Φουρθιώτη είχαν τονίσει πως η σύμβαση ήταν γνωστή στη νέα διοίκηση του καναλιού.

Δείτε την ανακοίνωση του OPEN:
“Δυνάμει της σχετικής δικαστικής απόφασης η συνεργασία του OPEN με τον κ. Μένανδρο Φουρθιώτη διακόπτεται οριστικά και ως εκ τούτου από εδώ και πέρα παύει τελεσίδικα η μετάδοση των εκπομπών του”.